Sport

Conducerea lui Bayern are orele numărate. Fanii cer plecarea lui Hasan Salihamidzic și Oliver Kahn

Munchenul stă pe un butoi cu pulbere după ce schimbarea lui Nagelsmann cu Tuchel a aruncat-o pe Bayern într-o criză de proporții.
24.04.2023 | 15:17
Conducerea lui Bayern are orele numarate Fanii cer plecarea lui Hasan Salihamidzic si Oliver Kahn
Fanii lui Bayern cer plecarea lui Hasan Salihamidžić și Oliver Kahn. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eliminată, fără drept de apel, din Liga Campionilor. Aceasta după ce părăsise și Cupa Germaniei. Iar acum, pentru că Dortmund nu s-a mai încurcat, după 1-3 la Mainz, Bayern mai primește o lovitură. Nu mai este prima în Bundesliga. Iar la Munchen s-a declanșat nebunia, fanii cerând schimbarea conducerii clubului.

Fanii lui Bayern pun tunurile pe conducere și au identificat vinovații pe care-i vor plecați. Două treimi dintre ei nu mai cred în titlu!

Poate că în acest sezon, Bayern nu a avut în campionat parcursul de metronom din alți ani. Dar, în martie era în cursa pentru toate trofeele. Și mai presus de toate, avea victorii pe linie în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, vestea schimbării lui Julian Nagelsmann cu Thomas Tuchel a căzut ca un trăznet. Mai cu seamă că modul expres în care a fost făcută a arătat că fusese atent pregătită.

Doar că lucrurile nu au mers conform așteptărilor. Chiar dacă Tuchel a început cu un 4-2 cu Dortmund. Toată lumea era entuziasmată de faptul că a fost 3-0 la pauză și 4-0 în minutul 50. Uitând însă că oaspeții s-au prăbușit după autogolul antologic al lui Kobel.

ADVERTISEMENT

De-atunci însă, cu excepția unui 1-0 la Freiburg, palidă consolare pentru eliminarea suferită, acasă, în fața aceleiași echipe, în DFB Pokal, Bayern n-a mai bătut pe nimeni.

Iar linia 2-2-3 a lui Tuchel este echivalentă cu ieșirea din UCL și cupa domestică și locul secund în runda 29. Lucru care nu s-a mai întâmplat de 11 ani. Normal, suporterii au răbufnit, cer capete, iar ”Bild” a încercat să afle, printr-un sondaj, care sunt cauzele crizei și cine este vinovat de aceasta.

ADVERTISEMENT

Hasan Salihamidžić și jucătorii, principalii vizați. Nici Kahn nu scapă de critici

Ei bine, Hasan Salihamidžić, directorul sportiv, este considerat principalul vinovat. 44% dintre repondenți au avut această opinie. Reproșându-i că a permis transferul lui Lewandowski, nu a adus un înlocuitor pentru acesta, dar și faptul că a forțat schimbarea lui Nagelsmann.

Pe locul secund sunt jucătorii, cu 30 de procente. În timp ce șeful clubului, Oliver Kahn, vinovat că nu a temperat sau împiedicat deciziile lui Salihamidžić, a adunat 18% dintre voturi. Nagelsmann și Tuchel au, fiecare, câte 3%, iar președintele Herbert Hainer, doar 1%.

ADVERTISEMENT

Cine ar trebui să plece? Din nou, Hasan Salihamidžić este lider, cu 59 la sută. Oliver Kahn a primit 12% din voturile cititorilor, Hainer- 2%. În timp ce aproape o treime (27%) dintre cei care au răspuns la sondaj spun că toți trei ar trebui să-și dea demisia.

Și pentru că am amintit că și jucătorilor li se reproșează perioada neagră prin care trece echipa, să spunem că Sadio Mané (18%) este jucătorul pe care fanii consideră că Bayern trebuie să-l vândă în vară. El este urmat de Dayot Upamecano (17%), Manuel Neuer (16%) și Yann Sommer (13%).

Sondajul mai relevă și un alt amănunt deloc lipsit de importanță. Mai exact, peste 56.000 dintre cei chestionați cred că Bayern va pierde campionatul. În timp ce doar aproximativ 22.500 mai speră în titlu.

Care este soluția?

Desigur, dacă vor cădea capete, trebuie să apară și înlocuitori. Ei bine, la acest capitol, ”Bild” scrie că soluția este, ca de fiecare dată în momentele de criză, Uli Hoeness.

Faptul că, formal, este doar un membru normal al Consiliului de Supraveghere, este irelevant. Hoeness este FC Bayern. În plus, chiar el este cel care a avut un cuvânt greu de spus în numirile lui Hainer, Kahn și Salihamidžić. Iar acum ar trebui să repară lucrurile.

Și mai este un lucru de luat în seamă. Prin revenirea sa ar putea să-l convingă și pe Karl-Heinz Rummenigge să se întoarcă în postura de CEO. Așa cum s-a întâmplat, pe bancă, de-a lungul timpului, cu Heynckes, Beckenbauer, Hitzfeld sau Trapattoni.

ADVERTISEMENT