Sport

Bayern Munchen – Manchester City 1-1, în returul sferturilor de finală ale Champions League. ”Cetățenii”, calificare la pas și așteaptă revanșa cu Real Madrid. Video

Manchester City s-a calificat în semifinalele Champions League după ce a remizat pe teren lui Bayern, scor 1-1, în manșa retur a sferturilor.
19.04.2023 | 23:47
Bayern Munchen  Manchester City 11 in returul sferturilor de finala ale Champions League Cetatenii calificare la pas si asteapta revansa cu Real Madrid Video
ADVERTISEMENT
19-04-2023
17:48

Bayern Munchen - Manchester City 1-1 (Kimmich 83 pen. / Haaland 58)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Bayern și Manchester City au remizat, scor 1-1, și englezii merg mai departe după victoria clară din tur cu 3-0. În semifinale, ”cetățenii” au șansa revanșei în fața lui Real Madrid, care i-a eliminat sezonul trecut în aceeași fază, după un retur cu adevărat halucinant.

Min. 83 – GOOOL Bayern!!! Kimmich transformă pe mijlocul porții penalty-ul dictat în urma unui henț comis de Akanji.

Min. 75 – Golul lui Tel este anulat pentru o poziție de ofsaid la Coman.

Min. 58 – GOOOL Manchester City!!! Englezii pleacă pe un contraatac fulger după o fază periculoasă a lui Bayern, De Bruyne îi pasează lui Haaland, norvegianul profită de faptul că Upamecano alunecă, trece de el și îl învinge pe Sommer cu un șut în forță.

Min. 55 – Șutul lui Haaland este modest și nu-i pune probleme lui Haaland.

Min. 45+1 – Ocazie uriașă pentru bavarezi. Musiala se împiedică când scapă singur cu Ederson, mingea sare la Choupo-Moting care o trimite cu călcâiul spre poartă, dar este respinsă de un fundaș al lui City. Balonul ajunge la Coman, dar șutul său se oprește în pădurea de piciopare din fața porții lui Ederson.

Min. 42 – Șut în forță a lui Coman din 14 metri după o pasă minunată a lui Sane, dar Ederson are o nouă paradă excelentă.

Min. 37 – Haaland trage mult peste poartă din penalty-ul acordat pentru hențul comis de Upamecano la șutul lui Gundogan.

Min. 21 – Sane șutează din lovitură liberă de la 23 de metri lateral dreapta, dar Ederson e pe fază și respinge în corner.

Min. 18 – Upamecano vede cartonașul roșu pentru un fault în poziție de ultim apărător asupra lui Haaland, dar eliminarea este revocată pentru o poziție de ofsaid a norvegianului.

Min. 17 – Musiala îi pasează pe culoar lui Sane, dar acesta șutează pe lângă poartă din poziția de singur cu portarul Ederson.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Bayern Munchen – Manchester City.

  • Bayern Munchen: Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, Cancelo – Kimmich, Goretzka – Sane, Musiala, Coman – Choupo-Moting. Rezerve: Ulreich – Blind, Davies, Gnabry, Gravenberch, A. Ibrahimovic, Mane, Mazraoui, Muller, Sarr, Stanisic, Tel. Antrenor: Thomas Tuchel.
  • Manchester City: Ederson – Akanji, Ruben Dias, Ake – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland. Rezerve: Carson, Ortega – Alvarez, Foden, Gomez, Laporte, Lewis, Mahrez, Palmer, Perrone, Phillips, Walker. Antrenor: Josep Guardiola.

Meciul Bayern Munchen – Manchester City are loc miercuri, 19 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul returului sferturilor de finală ale Champions League. Bavarezii se află în fața unei misuni imposibile după ce echipa lui Pep Guardiola a câștigat acasă prima manșă la scor de neprezentare și a mai ratat alte trei-patru mari ocazii de a umili campioana Germaniei.

Unde se joacă meciul Bayern Munchen – Manchester City, în returul sferturilor de finală ale Champions League

Întâlnirea Bayern Munchen – Manchester City se dispută miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „Allianz Arena” din capitala Bavariei, în manșa retur a sfertului de finală din Champions League. Este meciul care a fost considerat de la bun început drept finala din sferturi, ca urmare a faptului că se află față în față două dintre cele mai bune echipe din fotbalul european și nu numai.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nu este nimic surprinzător nici faptul că este o partidă care se va desfășura cu casa închisă, biletele fiind epuizate în câteva ore de la punerea lor în vânzare și nici faptul că acest joc este cel mai televizat nu doar în Europa ci pe mapamond, cu peste o sută de țări care îl preiau în direct. Sunt așteptați să vină la Munchen câteva mii de fani din Manchester, orașul fiind parcă sub stare de asediu, cu forțe de ordine patrulând peste tot, gata pentru a interveni rapis în caz de incidente.

Cine transmite la TV partida Bayern Munchen – Manchester City

Partida Bayern Munchen – Manchester City se joacă miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „Allianz Arena” din capitala Bavariei, în returul sfertului de finală din Champions League. Ea va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Mare păcat pentru un spectacol de asemenea anvergură este faptul că miercuri, 19 aprilie, vremea va fi un mare dușman al fotbalului. O vreme extrem de urâtă va caracteriza această zi, ca în toată Germania, cu cer permanent acoperit și foarte multă ploaie în reprize. Va fi și destul de frig, maxim 8 grade la ora amiezii, în jur de 3-4 grade la ora începutului partidei.

Cine arbitrează meciul Bayern Munchen – Manchester City

Meciul cel mai tare al sferturilor de finală episodul doi a fost încredințat de UEFA arbitrului francez Clement Turpin, considerat unul dintre arbitrii de elită din fotbalul mare deși a avut multe jocuri în care a greșit grav, inclusiv la turneul final al CM din Qatar 2022. În vârstă de 40 de ani, Turpin face parte din grupul de elită al UEFA încă din anul 2012.

ADVERTISEMENT

Turpin are ca momente maxime în cariera sa două finale de cupe europene arbitrate în ani succesivi. A început în 2021 cu finala Europa League, Villarreal – Manchester United, adjudecată de prima echipă la lovituri de departajare. În 2022 era la centru la finala Champions League FC Liverpool – Real Madrid 0-1, meci jucat pe Stade de France.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Bayern Munchen – Manchester City

Thomas Tuchel și Pep Guardiola se cunosc bine din Premier League și din acea finală de Champions League din 2021 câștigată de Chelsea în fața lui Manchester City. Pentru Pep Guardiola o revanșă completă după acea finală ar fi eliminarea cu dublă victorie a bavarezilor. Bayern îi are absenți doar pe portarul Neuer, care e de lungă durată, și pe fundașul francez Lucas Hernandez.

ADVERTISEMENT

La Manchester City, nici măcar aceste probleme nu există. Despre fundașul Mendy nu mai vorbește nimeni de când s-a demonstrat că a comis mai multe violuri și urmează ca justiția să îi decidă pedeapsa. În rest, Pep Guardiola poate conta pe absolut toți jucătorii din lot, înclusiv pe „bestia” Erling Haaland.

Cote la pariuri la jocul Bayern Munchen – Manchester City

Casele de pariuri nu țin cont că Bayern Munchen este gazda acestei partide și că echipa germană foarte rar a pierdut acasă. Pentru ele, prima șansă, cu o cotă ușor peste cea a adversarului, aparține lui Manchester City, cu 2,45, bavarezii primind 2,75. Șansă dublă „X2” are cotă de 1,50, iar șansă dublă „1X” are cotă de 1,60. Se așteaptă însă multe goluri, cota la un gol pentru gazde fiind de 1,22, iar a oaspeților de 1,20. Pentru „over 1,5” goluri în meci avem un aproape inexistent 1,15.

Exceptând rezultatul partidei din tur, 3-0 pentru City la Manchester, cele două echipe ar fi fost la egalitate la meciuri directe. În 2011 și 2014 fiecare formație și-a valorificat avantajul terenului propriu iar în 2013 a fost viceversa, adică fiecare a învins la celălalt acasă și a cedat pe teren propriu, marcând și câte trei goluri în deplasare!

ADVERTISEMENT