News

Conflict major între Israel și Palestina. Peste 400 de rachete, trase din Gaza. Imaginile dezastrului FOTO

05.05.2019 | 13:20
Conflict major intre Israel si Palestina Peste 400 de rachete trase din Gaza Imaginile dezastrului FOTO

Conflictul dintre Israel și Palestina s-a întețit cu lansarea a 400 de rachete din Fâșia Gaza spre statul evreu ieri dimineață. Războiul dintre cele două țări este din nou în atenția lumii, având în vedere că în episodul sângeros care a avut loc în acest sfârșit de săptămână au murit șapte palestinieni și un israelian.

Val de rachete între Israel și Palestina

Rachetele palestinienilor au lovit  Be’er Sheva  (centrul Israelului), iar evreii au lansat 200 de rachete pentru a distruge bazele Hamas din Gaza. Școlile din sudul statului au fost închise, iar autoritățile au principala preocupare protejarea cetățenilor. Gruparea palestiniană din fâșia mult disputată între cele două țări vine cu amenințări dure.

Membrii ai grupării Hamas au declarat pentru media locală că palestinienii sunt mai hotărâți ca niciodată să lupte cu toate armele, pe toate fronturile, împotriva evreilor. Printre palestinienii care au murit sâmbătă sunt femei și copii, scrie presa locală, conform digi24.ro. După riposta palestinienilor, israelienii au lovit 60 de ținte din Gaza.

Imaginiea dezastrului. Sursa foto: hepta.ro

America cataloghează mișcarea palestiniană de sâmbătă un act terorist

Principalul aliat al Israelului, Statele Unite ale Americii, a declarat prin reprezentantul său în zonă, Jason Greenblatt, că acțiunea palestinienilor se înscrie în seria actelor teroriste comise de jihadiștii islamiști. ”Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian s-au implicat într-un alt act de terorism. 

Au lansat sute de rachete la întâmplare spre comunităţile civile israeliene. SUA sprijină ferm dreptul Israelului de a se apăra şi facem apel la comunitatea internaţională să facă acelaşi lucru”, susține omul lui Donald Trump în Orientul Mijlociu. Benjamin Netanyahu ține legătura cu forțele de apărare ale statului.

Conflictul dintre Israel și Palestina datează din anii 2005 – 2006. Războiul, în forma actuală, a pornit de la neînțelegerile dintre Autoritatea Palestiniană și guvernul format de gruparea teroristă Hamas, care a câștigat alegerile în zonă, în anul 2006. Statul Israel s-a constituit pe 14 mai 1948, în urma planului internațional de împărțire a teritoriului palestinian, când a expirat mandatul britanic pentru Palestina.

 

 

Tags: