Sport

Constantin Gâlcă, prima conferință de presă la Universitatea Craiova: “Îmi asum că ne vom califica în cupele europene”

Constantin Gâlcă a fost prezentat la Universitatea Craiova, într-o conferință de presă organizată de club după instalarea sa ca antrenor principal și a oferit declarații.
17.04.2024 | 15:33
Constantin Galca prima conferinta de presa la Universitatea Craiova Imi asum ca ne vom califica in cupele europene
Costel Gâlcă, prima conferință de presă la Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT
17-04-2024
12:28

Costel Gâlcă a prefațat meciul cu Sepsi OSK și a vorbit despre alte oferte din SuperLiga

Costel Gâlcă a prefațat meciul cu Sepsi OSK, care va fi debutul antrenorului pe banca Craiovei. Universitatea Craiova ocupă locul 3, iar covasnenii sunt pe ultima poziție. În ultimele 5 meciuri, Universitatea Craiova a câștigat 3 deplasări la Sepsi, iar trupa din Covasna alte 2 partide.

“Să fiu clar, ascult (n.r. opiniile conducerii), dar deciziile îmi aparțîn. Sunt clare, nu? Deocamdată doar i-am salutat pe jucători, dar cu siguranță nu o să fie un meci ușor. Sepsi este o echipa agresivă, care verticalizează foarte mult și atunci e o echipă care face pressing avansat de fiecare dată.

Să vedem cu putem să contracarăm aceste situații. Eu îmi doresc să câștigăm și să avem șanse în continuare la locul 2, să ne batem. E locul cel mai important pentru club și pentru mine. Suntem în postura de a fi acolo, de a termină pe locul 2, dar trebuie să scoatem maximul din fiecare meci, ne obligă să câștigăm”, a spus antrenorul.

Costel Gâlcă a dezvăluit în exclusivitate că a mai avut și alte oferte din SuperLiga, dar le-a declinat. Antrenorul n-a oferit nume pentru formațiile cu care a negociat, dar a lăsat de înțeles că aceste cluburi aveau “situații neclare”.

“Am avut oferte din fotbalul românesc. Am spus că nu vin în orice condiții. Am fost clar și în alte interviuri. Nu vin în situații <> sau dacă eram prins în situații la alte echipe și nu fac așa ceva. Indiferent în ce campionat sunt. Până la urmă nu s-a ajuns la un acord”, a mai spus tehnicianul.

17-04-2024
12:18

Declarațiile luI Constantin Gâlcă

Costel Gâlcă a deschis conferința de presă cu promisiunea de a avea rezultate pe termen scurt și de a aduce locul 2 la Craiova. Tehnicianul a lăudat suporterii craiovenilor și istoria clubului.

“Sunt foarte bucuros că am semnat cu CS Universitatea Craiova. Ce pot să promit, din partea mea și a staff-ului, pe termen scurt e că trebuie să avem rezultate, trebuie să terminăm pe locul 2. Multă muncă. Echipa să aibă o atitudine bună în teren pentru a atrage suporterii în număr cât mai mare.

Avem nevoie de ei și numai cu ei împreună putem face performanță. Cred că prioritatea noastră am spus-o înainte, a scoate maximul din fiecare meci, cele 3 puncte. Numai așa putem speră la locul 2″, a deschis conferința Gâlcă.

Întrebat cu ce l-a convins Mihai Rotaru, tehnicianul a spus că negocierile cu patronul oltenilor au fost puțin sinuoase, dar s-au rezolvat într-un final. Conform lui Gâlcă, înțelegerea s-ar fi rezolvat duminică, dar au mai fost puncte pe agendă de rezolvat.

Vin la o echipă istorică, mi-am dorit să vin. Au condiții foarte bune. Le-am și văzut astăzi pe viu, mă bucur că am semnat și că domnul Rotaru a avut răbdare cu mine. Ne înțelesesem duminică, dar mai aveam de finalizat niște puncte din contractul nostru. Contractele sunt beton. vreau să-mi asigur muncA, nimic mai mult.

Sunt condiționat de câștigarea campionatului anului care vine. Am spus-o înainte că îmi doresc și de aceea am venit, că să prindem cupele europene și să prindem locul 2, în primul rând.”, a spus Costel Gâlcă.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Constantin Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Antrenorul nu sosește singur, ci alături de 3 colaboratori pentru staff. Antrenorul vine alături de Dumitru Uzunea și Iulian Matei (antrenori secunzi), dar și Ciprian Prună (preparator fizic).

Constantin Gâlcă va avea o clauză uriașă pentru fotbalul românesc, de jumătate de milion de euro. Antrenorul a semnat până în vara anului 2025, cu opțiune de prelungire, pe un salariu de 20..000 de euro pe lună. Mihai Rotaru pare decis să îi ofere toate condițiile lui Gâlcă pentru a obține titlul mult-râvnit de olteni.

ADVERTISEMENT