Sport

Gâlcă va avea o clauză-record în contractul cu Universitatea Craiova! Rotaru a acceptat-o, cu o condiție. Exclusiv

Costel Gâlcă și-a dorit o clauză demnă de recordurile fotbalului românesc, pe care Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a acceptat-o, dar i-a pus o condiție înainte.
17.04.2024 | 11:23
Galca va avea o clauzarecord in contractul cu Universitatea Craiova Rotaru a acceptato cu o conditie Exclusiv
Costel Gâlcă, clauză de jumătate de milion la Universitatea Craiova / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a ales un nume mare pe banca Universității Craiova. Costel Gâlcă a semnat cu Universitatea Craiova, informație oferită în exclusivitate de FANATIK, sperând că le va aduce un titlu mult-râvnit de olteni.

Clauză incredibilă pentru fotbalul românesc

Costel Gâlcă, nume de care se leagă trei trofee câștigate într-un singur sezon, este aproape de a intra în istorie. Tehnicianul este ultimul antrenor care a câștigat titlul pentru liderul actual FCSB, acum 9 ani, însă de-atunci nu a „rupt“.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Gâlcă va avea cea mai mare clauză de reziliere din SuperLiga. Conform surselor, Costel Gâlcă va avea o clauză de reziliere de jumătate de milion de euro!

Clauza se activează dacă Mihai Rotaru decide să-i rezilieze contractul unilateral. Important este că patronul oltenilor și-a dorit clauza în oglindă, astfel încât să fie asigurat că noul să antrenor nu poate pleca oricând fără să plătească compensații.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă, în cazul în care obține un nou contract mai bun pe durata celui cu Craiova, trebuie să plătească. Tehnicianul ar urma să achite clauza de 500.000 de euro dacă vrea să plece în perioada în care este sub contract cu Universitatea.

Mihai Rotaru, as privind clauzele de reziliere

Laurențiu Reghecampf a petrecut pe banca Universității Craiova doar o lună la al doilea mandat, dar e bun de plată. Antrenorul are de plătit către Mihai Rotaru suma de 200.000 de euro, constând clauza de reziliere, altfel nu poate antrena.

ADVERTISEMENT

Comparativ cu Gâlcă, Laurențiu Reghecampf a avut o clauză mult mai mică, care este și subiectul ruperii pe axa Rotaru-Reghecampf. Dacă s-ar repeta cazul, Costel Gâlcă ar fi bun de plată cu 300.000 de euro mai mult decât Laurențiu Reghecampf!

Cel mai bun sezon a fost la FCSB, în 2014-2015, unde a câștigat trei trofee

Gâlcă a antrenat până acum nouă echipe: Almeria II (Spania), Romania U 17, FCSB, Espanyol (Spania), Al-Taawoun (Arabia Saudită), Al-Fayha (Arabia Saudită), Vejle (Danemarca), Al Hazem (Arabia Saudită), Radomiak Radom (Polonia).

ADVERTISEMENT

Cel mai bun sezon e cel din 2014-2015 când a luat titlul, Cupa și Cupa Ligii cu FCSB. După ce a impresionat la echipa lui Gigi Becali, Gâlcă a fost numit antrenor la Espanyol Barcelona, unde fusese jucător timp de patru ani.

ADVERTISEMENT