Sport

Convocarea lui Enes Sali la națională a făcut înconjurul lumii: „Prințul lui Hagi și-a ales echipa națională”

Selecționerul Mirel Rădoi l-a convocat pe Enes Sali, de la FC Farul, pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din preliminariile Campionatului Mondial 2022, care va avea loc în Qatar, decizie care nu le-a picat bine jurnaliștilor turci.
03.11.2021 | 21:12
Convocarea lui Enes Sali la nationala a facut inconjurul lumii Printul lui Hagi sia ales echipa nationala
Enes Sali a marcat un gol pentru naționala U-16 și unul pentru U-17
ADVERTISEMENT

Enes Sali s-a născut pe 23 februarie 2006, la Toronto, este turc la origini, dar are două naționalități, română și canadiană. La jumătatea lunii septembrie a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii I, închizând tabela în meciul FC Farul – Academica Clinceni 5-0.

Enes Sali a jucat trei meciuri pentru naționala U-16 și unul la U-17

România va întâlni Islanda pe 11 noiembrie, pe stadionul Steaua, și Liechtenstein pe 14 noiembrie, la Vaduz. În perspectiva acestor meciuri, Rădoi a convocat un lot de 26 de jucători, printre care și Enes Sali.

ADVERTISEMENT

Acesta a apucat să joace în 2021 trei meciuri pentru naționala Under-16 și unul la U-17, marcând pentru fiecare dintre cele două reprezentative, și va deveni cel mai tânăr jucător din istoria naționalei României dacă va fi folosit cu Islanda sau Liechtenstein.

CNN Turcia amintește că Enes Sali a fost 2 ani la Barcelona

Decizia lui Mirel Rădoi de a-l chema la lot pe puștiul legitimat la echipa antrenată de Gică Hagi și care visează să câștige Balonul de Aur a făcut înconjurul lumii. „Enes Sali, un fotbalist turc care evoluează la grupele de juniori ale României, a fost chemat la naționala de seniori pentru prima dată.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 15 ani, Enes Sali joacă la Farul Constanța și este antrenat de legendarul Gheorghe Hagi. El este în lot pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, din preliminariile CM 2022.

Jucătorul de origine turcă a făcut istorie în România în luna septembrie, când a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. După ce a petrecut doi ani la academia Barcelonei, Enes Sali a ajuns la Farul Constanța, unde a fost promovat la prima echipă de Hagi”, au scris turcii de la CNN.

ADVERTISEMENT

Prințul lui Hagi, Enes Salim, are origini în Turcia

Ajansspor din Turcia notează: „Prințul lui Hagi de origine turcă, Enes Sali, și-a ales echipa națională. Jucătorul de 15 ani de la Farul a fost convocat la naționala României de seniori.

Gheorghe Hagi l-a lăudat pe tânărul jucător, spunând: ‘Îl știu pe Enes Sali foarte bine. Veți auzi lucruri foarte bune despre el. E foarte talentat. Nu e ușor să găsești un jucător atât de talentat ca el’. Născut în Canada, Enes Sali are origini în Turcia”.

ADVERTISEMENT

Un playmaker de calitate, un decar clasic, are deja șapte meciuri și un gol în prima ligă. Și ce gol! Slalom printre doi adversari după o cursă, apoi a mers să-l îmbrățișeze pe Hagi. Sali s-a născut în februarie 2006. Dacă va debuta, va bate recordul lui Cristi Manea, care a jucat la națională la 16 ani cu Albania, în 2014”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Enes Sali s-a născut când Ibrahimovic, Messi și Ronaldo debutaseră la profesioniști

Sali s-a născut pe 23 februarie 2006, când Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo își făcuseră debutul la profesioniști. Mijlocașul ofensiv lateral, născut în Canada, joacă la Farul Constanța și în acest sezon a devenit, la 15 ani, șase luni și 21 de zile, cel mai tânăr marcator din toate timpurile din liga română.

La 11 ani, Sali a fost dorit de Barcelona, care i-a oferit și un contract pe doi ani. Pentru că echipa catalană se temea de probleme cu FIFA (Barcelona a fost sancționată în 2015 după ce a atras mulți jucători de tineret), cooperarea nu s-a concretizat”, notează Voetbal International din Olanda.

La rândul ei, Transfermarkt Italia notează: „Enes Sali reprezintă viitorul și, de azi, inclusiv prezentul fotbalului românesc. Jucătorul de 15 ani de la Farul Constanța a fost convocat la naționala de seniori pentru următoarele meciuri din preliminariile CM 2022.

Un nou motiv de bucurie pentru mijlocașul născut în Canada, la mai puțin de două luni după ce a doborât recordul de precocitate în campionat, marcând un gol frumos contra Academicii Clinceni”.

Este un moment foarte important pentru Enes Sali

Și Cristian Bivalaru, directorul general de la Farul, a comentat convocarea lui Enes Sali la naționala de seniori. „Cred că este o strategie prin care să ne protejăm jucătorii de perspectivă. Așa cum s-a întâmplat cu Markovic, cu Adi Rus și cum probabil se va întâmpla și cu Radu Drăgușin.

Nu am participat la vreo discuție legată de convocarea lui Sali, am remarcat doar declarația lui Mihai Stoichiță după primul gol marcat de Enes în Liga 1. Este clar un moment important pentru jucător, îl va ajuta foarte mult faptul că va fi prezent în lotul de seniori.

Pot doar să-i urez baftă, se află pe un drum bun. Vă dați seama că domnul Hagi a văzut potențialul său, la fel cum s-a întâmplat și cu alți jucători. De aici și încrederea pe care i-o acordă“, a spus Cristian Bivolaru, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT