News

Misteriosul convoi rusesc de lângă Kiev, în atenția serviciilor de informații americane și britanice. Ultimele dezvăluiri

Convoiul rusesc lung de circa 65 de km aflat în drum spre Kiev a intrat în atenția serviciilor de informații americane și britanice. Acestea analizează mobilitatea acestuia și oferă detalii de ultimă oră.
04.03.2022 | 08:38
Misteriosul convoi rusesc de langa Kiev in atentia serviciilor de informatii americane si britanice Ultimele dezvaluiri
ADVERTISEMENT

Încă de pe 1 martie, mai multe surse oficiale internaționale, bazate pe imagini din satelit, au vorbit despre un convoi militar rusesc de 65 de km aflat în drum spre Kiev.

Ce spun serviciile de informații americane și britanice despre convoiul rusesc aflat în drum spre Kiev

Un convoi rusesc de tancuri, vehicule blindate și artilerie remorcată cu o lungime de circa 65 de km se află de câteva zile în deplasare către capitala Ucrainei, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, ucrainenii care luptă să-și apere cel mai importat oraș al țării nu au motive de panică. Atât Pentagonul, cât şi ministerul britanic al Apărării, susţin că acest convoi ”s-a blocat”, iar acest lucru ar putea crea multe probleme pentru armata rusă, informează CNN.

Pe de altă parte, se mai vorbește de un scenariu. E posibil ca ruşii să se regrupeze, iar staționarea coloanei de luptă să fie o tactică.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că în timp ce convoiul și forța mai largă a Rusiei către Kiev ”rămân blocate”, a existat o îngrijorare semnificativă ”că e posibil ca înaintarea să se amâne pentru a putea primi ajutor în orașele care ar putea deveni asediate”.


Sursa citată mai scrie, citând un înalt oficial american al apărării că, deși convoiul suferă de lipsă de combustibil și alimente, SUA au evaluat că rușii ”vor învăța din nou din acești pași greșiți și din aceste blocaje și vor încerca să le depășească”.

ADVERTISEMENT

Oficialii din Marea Britanie: Convoiul pare blocat la 30 de km de Kiev

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că acest convoi pare să se fi blocat la aproximativ 30 de kilometri în afara Kievului și a făcut ”mici progrese” în ultimele 3 zile.

”Corpul principal al marii coloane rusești care se deplasează spre Kiev rămâne la peste 30 km de centrul orașului, fiind întârziat de rezistența fermă a Ucrainei, defecțiunile mecanice și aglomerație. Coloana a făcut progrese puțin vizibile în ultimele 3 zile”, a declarat ministerul britanic.

ADVERTISEMENT