News

Frații care au căzut în apele râului Bistrița au murit în timpul nopții. Avertisment al ministrului de Interne

Doi frați, o fată de 8 ani și un băiat de 7 ani, au căzut în râul Bistrița, fiind scoși din ape de localnici și de către pompierii din Neamț. Copiii au murit la spital în cursul nopții.
06.02.2022 | 09:15
Fratii care au cazut in apele raului Bistrita au murit in timpul noptii Avertisment al ministrului de Interne
ADVERTISEMENT
06-02-2022
07:22

Manevrele de resuscitare au durat ore în șir

IPJ Neamț a anunțat că, în timpul nopții, în jurul orei 4, a fost constatat decesul ambilor copii.

Aseară, la 22.30, personalul medical de la UPU Piatra Neamţ încă aplica manevre de resuscitare, temperatura corpului ajunsese undeva la 27 de grade şi luptau pentru viaţă”, a precizat IPJ Neamț.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj sâmbătă seara prin care cerea părinților să își supravegheze copiii și să nu-i lase să intre pe gheața râurilor sau lacurilor.

Ieri, doi copii se jucau pe gheaţa râului Bistriţa, în judeţul Bacău… gheaţa, fiind subţire, s-a spart. Ambii copii au fost salvaţi în ultimul moment de pompieri. Astăzi, pe gheaţa aceluiaşi râu, dar în judeţul Neamţ, alţi doi copii au căzut în apă după ce gheaţa s-a spart.

Supravegheaţi copiii! Nu îi lăsaţi să se joace pe gheaţa râurilor, lacurilor! Pericolul este extrem de mare, iar despre consecinţe nici nu are rost să vorbim”, se arată în mesajul transmis de MAI.

Incidentul a survenit în comuna Borca din județul Neamț, după ce copiii au început să se joace pe gheața care se formase pe râul Bistrița.

Gheața s-a rupt, iar cei doi frați au căzut în apă, informează News.ro.

În momentul de față, ambii copii sunt în stop cardio-respirator, iar salvatorii încearcă să-i resusciteze.

ADVERTISEMENT

Astăzi, în jurul orei 14:40, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în localitatea Borca.

Din primele cercetări a reieşit că cei doi minori, de 7, respectiv 8 ani, s-ar fi jucat pe luciul de gheaţă, care s-a rupt aceştia căzând în râul Bistriţa”, a transmis IPJ Neamţ.

ADVERTISEMENT

Fata a fost scoasă din ape, în stare de inconștiență, de către localnici, înainte de sosirea salvatorilor. Băiatul a fost scos ulterior de către echipajele de intervenție.

Ambii erau în stop cardiorespirator, iar echipajul SMURD ajuns la fața locului încearcă să-i resusciteze.

ADVERTISEMENT

La locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de la Garda 2 de Intervenţie Poiana Teiului, SAJ Ceahlău şi SVSU Borca şi Farcaşa”, a transmis, sâmbătă, ISU Neamţ.