News

Prințul Paul, reținut în Malta. Condamnat în dosarul Ferma Băneasa, el se afla în vacanță alături de Prințesa Lia

Prințul Paul Phillipe al României ar fi fost reținut într-un resort din Malta, acolo unde se afla alături de soția lui, Lia. Cei doi erau în vacanță.
28.04.2024 | 20:28
Printul Paul retinut in Malta Condamnat in dosarul Ferma Baneasa el se afla in vacanta alaturi de Printesa Lia
Prințul Paul este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa”. În trecut, el a fost reținut și la Paris / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dat în urmărire de autoritățile române, Prințul Paul a plecat în vacanță alături de familia lui și ar fi ales un resort scump din Malta. La intrarea în țară, el ar fi fost reperat de poliția malteză, pe baza mandatului european emis de țara noastră.

Prințul Paul va fi prezentat unei instanțe din Malta

În prezent, Prințul Paul și soția lui se află la o secție de poliție și a solicitat să-i fie adus un avocat. Potrivit Antena 3, Paul Phillipe va fi supus procedurii de extrădare. El va fi prezentat instanței în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT

Prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Ferma Regală Băneasa, însă la momentul punerii în aplicare a mandatului de executare, polițiștii nu l-au mai găsit la domiciliu, fiind dat în urmărire internațională.

Paul Phillipe al României a mai fost reținut în Franța, în iunie 2022, la aproape doi ani de la condamnarea sa. În noiembrie 2023, Curtea de Apel de la Paris a respins cererea de extrădare a condamnatului român.

ADVERTISEMENT

Judecătorii francezi au refuzat predarea Prințului Paul către autoritățile din România, invocând argumente ce țin de legalitatea actului de justiție.

Mai exact Curtea de Apel de la Paris a luat în calcul faptul că unul dintre judecătorii din completul care l-a condamnat pe Paul nu depusese jurământul la învestirea în funcție.

ADVERTISEMENT

Justiția malteză trebuie să decidă dacă îl extrădează în România pe Prințul Paul

Decizia justiției franceze nu se aplică și altor state cu care România are relații de cooperare judiciară. În cazul Maltei, Prințul Paul trebuie să aștepte o nouă decizie a judecătorilor referitoare la cererea de extrădare pe care o va formula România.

Dosarul Ferma Regală Băneasa s-a încheiat cu condamnarea definitivă a unui număr de 18 inculpați, printre care oamenii de afaceri Tal Silberstein și Beny Steinmetz. Prejudiciul adus statului român a fost estimat la 145 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Paul Philippe deține cetățenia franceză, britanică și română. Tatăl său, Carol Mircea Grigore e considerat fiul nelegitim al Regelui Carol al II-lea. Paul nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său, Mihai I.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în...
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni...
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni nu se aștepta
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie