News

Copii instituționalizați, exploatați de un afacerist din Giurgiu. Justificarea halucinantă a directoarei centrului

Șase copii de la un centru din Giurgiu, duși cu dricul să culeagă prune pe moșia unui afacerist. Casa de Copii nu e la prima abatere
24.08.2023 | 19:56
Copii institutionalizati exploatati de un afacerist din Giurgiu Justificarea halucinanta a directoarei centrului
Centrul Casa Albastră ar mai fi avut probleme în trecut Sursa foto: Giurgiuveanul.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Giurgiu fac anchetă la un centru pentru copii instituționalizați după ce au apărut suspiciuni că șase dintre minori ar fi fost duși la muncă în livada unui om de afaceri din județ.

Copii instituționalizați, exploatați de un afacerist din Giurgiu

Cum bărbatul deține și o firmă de pompe funebre, copiii ar fi fost transportați cu o mașină care transportă, de obicei, sicrie. Conducerea centrului Casa Albastră nu vede nicio problemă și susține că minorii ar fi fost duși să petreacă o zi la țară, în aer liber.

ADVERTISEMENT

Faptele s-au petrecut pe 11 august, atunci când șase băieți de la casa de copii au fost scoși din centru și duși într-o livadă din localitatea Hodivoaia, la 15 kilometri de Giurgiu, unde ar fi fost puși să culeagă prune, scrie Antena 3 CNN.

Pentru munca depusă, cei mici ar fi fost recompensați cu o bucată de friptură şi o felie de tort. Totuși, șefa centrului nu vede nimic în neregulă legat de ceea ce s-a întâmplat, ba chiar susține că minorii s-au distrat toată ziua. Copiii au primit și teme, cerându-li-se să scri o compunere despre experiența trăită.

ADVERTISEMENT

“Activitatea a constat în activități în aer liber, copiii s-au jucat cu copiii din împrejurimi. Au făcut un grătar, s-au jucat cu animăluţele din grădină, au dat de mâncare păsărilor din ograda respectivă. Seara s-a terminat cu un foc de tabără”, a declarat Claudia Drume, șef centru Casa Albastră.

Autoritățile locale au demarat controale pentru a se lămuri în ce condiții au părăsit copiii centrul, ce mijloc de transport a fost folosit pentru a-i duce până la proprietatea afaceristului cu ce au fost și care sunt procedurile ce au fost urmate în organizarea acestei excursii.

ADVERTISEMENT

Centrul Casa Albastră nu e la prima abatere

Astfel, a fost efectuat un control de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, care a înaintat un raport către Ministerele Muncii și cel al Familiei.

La acest centru pentru copiii fără familii au fost descoperite nereguli și cu o lună în urmă. Atunci, inspectorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au găsit improvizații la instalația electrică care prezentau un risc pentru minorii cazați acolo.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, centrul a fost până de curând infestat cu ploșnițe, iar situația s-a rezolvat de curând, după ce în centru s-au făcut renovări, odată ce au fost anunțate controale la toate centrele pentru copii și vârstnici din țară.

ADVERTISEMENT
Tags: