News

Caz revoltător într-un centru pentru copii cu dizabilități, în Suceava. 5 terapeute reținute, după ce au bătut minorii

Copiii cu dizabilități ar fi trebuit să facă terapie cu agresoarele. În schimb, femeile au supus minorii la chinuri groaznice.
23.08.2023 | 17:52
Caz revoltator intrun centru pentru copii cu dizabilitati in Suceava 5 terapeute retinute dupa ce au batut minorii
Caz revoltător într-un centru pentru copii cu dizabilități. sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Caz revoltător într-un centru pentru copii cu dizabilități, acolo unde 5 terapeute au fost reținute pentru că au bătut și amenințat minorii. Situația șocantă a avut loc la un centru din Suceava, care aparține unei asociații al cărei scop e să integreze acești copii în societate.

Caz revoltător. Copii cu dizabilități, bătuți într-un centru din Suceava

Potrivit cercetărilor, se pare că cele cinci femei, cu care copiii făceau terapie, i-au supus pe aceștia unor tratamente de nedescris. Minorii erau agresați fizi și verbal, amenințați cu moartea, smuciți sau supuși unor corecții fizice. Se pare că victimele nu puteau comunica părinților chinul.

ADVERTISEMENT

Faptele au avut loc în perioada 7 august -9 aufust 2023, iar victimele angajatelor au fost cinci copii minori. Procurorii susțin că terapeutele dezvoltarea fizică și intelectuală a micuților.

„Actele de violenţă au vizat în total 5 victime minore şi au fost de diferite tipuri, respectiv lovituri cu palma în diferite zone ale corpului, smucituri agresive, tras de păr. În sarcina fiecărei inculpate s-au reţinut fapte separate, în funcţie de numărul victimelor şi al actelor materiale, comise la date diferite.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, fiecare dintre cele 5 inculpate au pus în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, dezvoltarea fizică şi intelectuală a uneia sau mai multor victime minore, copii cu dizabilităţi.”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cele cinci femei au fost reținute de polițiști

În comunicatul de presă dat de Parchet se precizează că individele care ar fi trebuit să ofere tratament terapeutic copiilor, au comis faptele profitând de faptul că victimele aveau vârste fragede, dar au profitat și de starea de sănătate a acestora.

ADVERTISEMENT

Totodată, unii dintre micuți se aflau în imposibilitatea de a povesti părinților prin ce traume trec. Astfel, terapeutele angajate la centrul respectiv supuneau minorii la chinuri care sunt greu de descris, potrivit procurorilor.

„Măsurile şi tratamentele care constituie rele tratamente şi care au fost reţinute în sarcina inculpatelor au vizat în total 5 victime minore şi au fost din cele mai diverse: agresiuni verbale, ton ridicat şi agresiv, ameninţări cu acte de violenţă şi moartea, înjosirea victimelor, injurii, loviri repetate, smucituri agresive, lipsa de supraveghere, reacţii autoritare, diverse corecţii fizice aplicate pentru ca minorii să execute întocmai dispoziţiile date”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Agresoarele, cele cinci terapeute, au fost reținute pentru 24 de ore de oamenii legii. Ele vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. În continuare sunt desfășurate cercetări, pentru a se stabili în ce circumstanțe au avut loc faptele.

 

ADVERTISEMENT
Tags: