News

Coșmar la Mariupol: rușii scot morții din gropile comune pentru a-și șterge urmele. Lacrimile unei mame: ”Puiul mamii, deschide ochii”

Soldații ruși au început să scoată morții din gropile comune pentru a-și șterge urmele ororilor pe care le-au provocat, susțin autoritățile ucrainene din Mariupol.
16.04.2022 | 20:35
Cosmar la Mariupol rusii scot mortii din gropile comune pentru asi sterge urmele Lacrimile unei mame Puiul mamii deschide ochii
Orașul Mariupol s-a transformat într-un imens cimitir, după invaiza Rusiei / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Numărul victimelor omenești în rândul civililor crește de la o oră la alta în Ucraina, acolo unde Rusia și-a reluat ofensiva.

Rușii au relansat ofensiva în zone strategice din Ucraina

Lângă Kiev, Liov, dar și la Harkov, bombele au căzut din nou, sâmbătă, acolo unde cel puțin 10 persoane au murit și alte 35 au fost rănite. Trei dintre victime erau copii: un băiat de 12 ani, altul de 15 ani și un bebeluș.

ADVERTISEMENT

O situație și mai dramatică este la Mariupol, unde rușii au adus mai multe crematorii mobile și au început să scoată morții din gropile comune, acolo unde tot ei i-au aruncat. În acest fel, ei încearcă să-și șteargă urmele, susțin autoritățile locale.

La Mariupol se dau lupte grele, pentru că rușii au obiectiv ca de luni, orașul-port să fie complet izolat. Asta ar însemna că cei 100.000 de civili rămași printre dărâmături nu vor mai putea fi evacuați.

ADVERTISEMENT

O mamă, filmată când își plânge copilul

Guvernatorul regiunii a solicitat localnicilor să nu iasă din casă decât în cazuri urgente.

Nina Shevchenko, o mamă din Mariupol, a fost filmată în timp ce-și jelea copilul mort din cauza bombardamentelor armatei ruse. ”Puiul mamii, te implor, deschide ochii!”, spune femeia, într-o scenă filmată de reporterii de război și difuzată de Pro TV.

“Lăsăți-mă să-l văd! Raza mea de soare! Am vorbit chiar azi cu el. De ce să mai trăiesc, dacă tu nu mai ești!? Blestemați să fie! Să nu-și mai găsească tihna nici pe Pământ, nici în Ceruri!”, spune și bunica băiatului.

ADVERTISEMENT

În fiecare dimineață, tot mai puțini supraviețuitori ies din adăposturile din ce în ce mai nesigure în fața bombardamentelor. Oamenii și-au pierdut casele și trăiesc în garaje sau alte locații improvizate, pentru a fi cât mai aproape de subsoluri, acolo unde, teoretic, sunt în siguranță.

În acest timp, soldații ucraineni încă rezistă atacurilor rusești în câteva puncte fortificate, cum ar fi fosta uzină Azovstal, acolo unde rușii au testat, vineri, bombardiere strategice.

ADVERTISEMENT

Evadarea miraculoasă a unui ucrainean din Mariupol

În acest moment, este riscant să ieși din Mariupol, însă un Dimitri Yurin a reușit acest lucru. A fost o evadare miraculoasă, în care bărbatul a înotat timp de 3 ore în apele înghețate ale Mării Azov.

“Era foarte frig, dar știam că voi reuși. Mi-am legat 2 bidoane goale de câte 5 litri de fiecare mâna, ca să nu mi se vadă capul. Să pară că e doar gunoi care plutește în apă”, a povestit Dimitry Yurin, refugiat din Mariupol.

El a reușit, astfel, să treacă de pozițiile rușilor și a ieșit la mal, într-un sat pescăresc. De acolo, a luat-o pe jos sau cu trenul și a reușit să ajung la Liov după 3 săptămâni, după ce a trecut de mai multe puncte de control ale rușilor.

ADVERTISEMENT