Fotbal international

Costel Pantilimon, liber să plece la iarnă de la Nottingham Forest! Nu a jucat niciun meci în acest sezon

12.10.2019 | 16:13
Costel Pantilimon liber sa plece la iarna de la Nottingham Forest Nu a jucat niciun meci in acest sezon
ADVERTISEMENT

Portarul Costel Pantilimon este liber să plece la iarnă de la echipa Nottingham Forest, după ce nu a fost folosit niciun meci în actualul sezon din Championship. Românul a fost om de bază pentru ”pădurari” în stagiunea precedentă, dar odată cu venirea ca antrenor a francezului Sabri Lamouchi nu mai prinde nici măcar banca de rezerve.

Costel Pantilimon, liber să plece la iarnă de la Nottingham Forest

Site-ul footballleagueworld.co.uk a analizat situația lui Contel Pantilimon și a aflat că acesta va fi liber să plece de la Nottingham Forest în perioada de transferuri din iarnă. Românul a ajuns la Nottingham în ianuarie 2018, mai întâi sub formă de împrumut de la Watford, iar apoi  “pădurarii” l-au transferat definitiv în vara anului trecut, când el a semnat un contract pe trei ani.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, Costel Pantilimon a apărat 44 de meciuri în cele 46 de etape din Championship, fiind preferatul celor doi antrenori care au stat pe banca celor de la Nottigham Forest, Aitor Karanka și Martin O’Neill. Cu 15 partide fără gol primit, portarul român a fost al patrulea la acest capitol în Championship și a fost desemnat cel mai bun goalkeeper din liga a doua engleză.

Costel Pantilimon mulțumindu-le fanilor lui Nottingham Forest după un meci din Championship

Pantilimon a ajuns a patra opțiune la Nottingham Forest

Costel Pantilimon, în vârstă de 32 de ani, și-a pierdut locul de titular la Nottingham Forest după ce Sabri Lamouchi i-a adus pe kosovarul Arijanet Muric, împrumutat de la Manchester City, şi pe francezul Brice Samba, transferat de la Caen. Românul nu a mai prins lotul echipei, căzând pe locul patru în opţiunile tehnicianului, şi după englezul Jordan Smith şi pierzând şi echipa naţională din acest motiv.

ADVERTISEMENT

În vară, Costel Pantilimon a fost foarte aproape de un transfer la Olympiakos Pireu, dar în cele din urmă mutarea nu s-a mai realizat. După disputarea a 11 etape din Championship, Nottingham Forest se află pe locul secund în Championship, promovabil direct în Premier League, la egalitate de puncte cu liderul West Bromwich Albion. ”Pădurarii” au încasat doar nouă goluri până acum, având a doua cea mai bună apărare din ligă după Leeds United.