News

Covid-19: Decizie importantă pentru cei care călătoresc în SUA din Marea Britanie

25.12.2020 | 12:20
Covid19 Decizie importanta pentru cei care calatoresc in SUA din Marea Britanie
ADVERTISEMENT

SUA iau o decizie importantă și o măsură de prevenție Covid-19 pentru toți pasagerii care vin din Marea Britanie.

Astfel, cei care vor călătorii cu avionul pe această rută vor trebui să prezinte un test negativ de coronavirus. Măsura se aplică de luni, 28 decembrie.

ADVERTISEMENT

Este important de precizat că pasagerii vor fi obligați să dețină înainte de îmbarcare un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Test negativ Covid-19 pentru cei care călătoresc din Marea Britanie spre SUA

Măsura anunțată de autoritățile americane a fost luată în condițiile în care noua tulpină coronavirus recent depistată pe teritoriul Regatului Unit ar putea fi mai uşor transmisibilă.

ADVERTISEMENT

Decizia este, totuși, surprinzătoare. Marți, administrația prezidențială de la Washington anunțase companiile aeriene că nu intenţionează să ceară testarea pasagerilor din Marea Britanie.

Acum, toţi pasagerii care vin din această regiune trebuie să aibă un test negativ, PCR sau antigen, pentru a fi lăsați să urce într-un avion care merge către Statele Unite. Anunțul a fost făcut de Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) într-un comunicat difuzat joi, 24 decembrie.

ADVERTISEMENT

Vă amintim că multe țări din Europa au suspendat pentru perioada următoare zborurile spre Marea Britanie. Cu toate acestea, autoritățile americane nu păreau atât de îngrijorate în urmă cu câteva zile.

„Nu există nicio dovadă tangibilă că acest coronavirus este într-adevăr mai contagios, dar sunt dovezi clare că este mai răspândit în rândul populaţiei”, a declarat consilierul principal al programului guvernamental de vaccinare din SUA, Moncef Slaoui.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii se află într-un punct critic după ce în ultimele săptămâni au înregistrat 200.000 de cazuri pe zi. Din 14 decembrie a început programul de vaccinare a populației. În primele 10 zile au primit doza inițială peste 1 milion de locuitori, iar planul este ca până în aprilie peste 100 de milioane de americani să fie vaccinați.

ADVERTISEMENT