Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Craiova Maxima se reunește! Eveniment de gală care va avea loc în România: „E reeditarea unui meci de acum 40 de ani”

Craiova Maxima se reunește într-un eveniment de gală. Sorin Cârțu a oferit toate detaliile în cea mai recent ediție de Fanatik SuperLiga
26.04.2024 | 14:20
Craiova Maxima se reuneste Eveniment de gala care va avea loc in Romania E reeditarea unui meci de acum 40 de ani
Craiova Maxima se reunește! Eveniment de gală care va avea loc în România: „E reeditarea unui meci de acum 40 de ani” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Craiova Maxima revine pe teren. E prilejul perfect pentru ca Sorin Cârțu să uite de eșecul Universității cu CFR Cluj, scor 0-1. Fostul președinte al oltenilor a dezvăluit toate detaliile, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

Craiova Maxima se reunește! Sorin Cârțu, toate detaliile despre evenimentul de gală

Sorin Cârțu are și motive de bucurie după ce echipa lui Costel Gâlcă n-a mai rămas cu șanse decât la locul 2. Universitatea Craiova e pe 3 în SuperLiga, cu 34 de puncte, la fel ca CFR Cluj (locul 4), și cu unul mai puțin decât Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al oltenilor se va întâlni în cadrul unei eveniment caritabil cu foștii săi colegi, marii fotbaliști din Craiova Maxima.

„Plecăm acum cu Craiova Maxima, avem un eveniment la Inău. D-aia am cerut să intru mai devreme, că plec la Inău. Pe la 11:0 plecăm împreună.

ADVERTISEMENT

E un eveniment care sperăm să iasă frumos. E o susținere din partea celor de acolo. Ne-au invitat să jucăm. Asta coincide și cu o chestie electorală, dar e o invitație pentru reeditarea unei partide de acum 30-40 de ani.

E un lucru frumos și o sărbătoare. Să sperăm că va ieși bine. (n.r. – Cine merge din Craiova Maxima?) Cam toți. În afară de Țicleanu și Geolgău, care nu pot să vină, deși anunțaseră că vin, în rest toți.

ADVERTISEMENT

Eu, Cami, Lung, Donose, Beldeanu. Vine Săndoi, Cristescu. Din generația mai tânără, care au fost promovați pe timpurile alea. Va fi un eveniment frumos”, a declarat Sorin Cârțu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, show care e live pe FANATIK.ro, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Cine a fost Craiova Maxima

Craiova Maxima a fost a doua generație de aur a Universității și o echipă care a înregistrat, mai ales la începutul și mijlocul anilor ’80, cea mai notabilă performanță continentală din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

A fost o echipă formată din foarte mulți jucători care au crescut în apropierea primei echipe de aur și, de asemenea, această echipă a dat o mare parte din „scheletul” echipe naționale de fotbal a României, cum ar fi Ilie Balaci, Rodion Cămătaru, Costică Ștefănescu, Zoltan Crișan, Ion Geolgău, Aurel Beldeanu, Costică Donose sau Silviu Lung.

Sezonul 1980–1981 este unul de referință pentru echipa de aur a oltenilor. Atunci, Universitatea Craiova a reușit dubla istorică, cupa și campionatul. În urma acestei performanțe, „studenții” s-au calificat în Cupa Campionilor Europei, unde le-a eliminat pe Olympiacos și KB. Oltenii s-au oprit în sferturile de finală, fiind eliminați de Bayern Munchen, scor 1-3 la general.

ADVERTISEMENT