News

Creatura care i-a îngrozit pe oameni. Avea aproape 5 metri și a fost văzută în apropierea unei case. „Chemați armata”

Monstrul lung de cinci metri de pe acoperișul casei. Un piton uriaș se plimbă nestingherit pe o proprietate din Australia
17.09.2023 | 16:14
Creatura care ia ingrozit pe oameni Avea aproape 5 metri si a fost vazuta in apropierea unei case Chemati armata
Uriașul șarpe văzut este un piton-covor, care poate junge la patru metri lungime, și chiar mai mult, după cum spun cei care l-au filmat / Foto: captură,YouTube
ADVERTISEMENT

Mulți proprietari de case își folosesc curțile din spate ca pe o oază de liniște în aer liber. Dar, pentru o familie din Australia, relaxarea în propria ogradă s-a transformat într-un coșmar desprins parcă din filmele de groază. Au văzut un piton de de dimensiuni uriașe care încerca să ajungă de pe acoperițul casei lor în copaci.

„Doar în Australia vezi așa ceva”

Australianul Andrew Anthony a distribuit pe TikTok o înregistrare video cu acest piton uriaș, care avea o lungime de nu mai puțin de cinci metri și care se deplasa printre copaci.

ADVERTISEMENT

Australianul Andrew Anthony a distribuit pe TikTok o înregistrare video cu acest piton uriaș, care avea o lungime de nu mai puțin de cinci metri și care se deplasa printre copaci.

„Doar în Australia vei vedea un șarpe lung de cinci metri în suburbii”, a Anthony în postarea sa, exagerând probabil puțin dimensiunea reptilei, ale cărei cele mai mari exemplare rar depășesc patru metri.

ADVERTISEMENT

„Nu vă fie frică, fiți curajoși”

.Șarpele uriaș a fpst zărit în Queensland, stat din nord-estul țării, potrivit unei postări pe Facebook a postului 9 News, potrivit Miami Herald.

În înregistrarea video, se aud mai multe voci, adulți și copii fiind îngrijorați de mărimea șarpelui. „Cum îl vom face să plece”,  întreabă un copil în videoclip. „Nu vom reuși”, îi răspunde cineva. „Sunt creaturi ciudate, nu-i așa?”, întreabă o altă persoană.

ADVERTISEMENT

După ce părăsește acoperișul casei și ajunge într-un copac, pitonul își scoate capul printre frunze, stârnind țipete de spaimă din partea copiilor, se arată în filmare. „Nu vă fie frică, fiți curajoși”, le spune cineva copiilor.

„Este destul de arătos”

Tot în acest moment, o femeie care a asistat la scenă a exclamat „oh, pentru numele lui Dumnezeu”, în timp ce un bărbat, în mod clar neperturbat de prezența animalului, a exclamat pur și simplu: „Haideți, vi se răcește mâncarea” La final, o femeie îndrăznește să spună: „Este destul de arătos”, scrie Paris Match.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii TikTok și-au împărtășit groaza față de șarpe. „Nu aveam nevoie să știu că acest lucru este posibil”, a comentat o persoană. „Ar trebui să chemați armata”, a scris un alt utilizator TikTok.

„Mi-e dor de acum cinci minute, când nu știam că așa ceva există”, a spus un alt comentator. Un altul se întreba: „Cum poate cineva să doarmă liniștit în această țară?” Dar specialiștii nu indică motive de panică, specia de piton filmată nefiind periculoasă pentru oameni.

Pitonul-covor, musafirul nepoftit

Totuși, filmarea nu arată cum a părăsit uriașul piton proprietatea. Cel mai probabil că uriașul șarpe aparține speciei de piton-covor (Morelia spilota), care a fost văzută până acum doar în Australia și Noua Guinee.

Aceasta este o veste mai degrabă liniștitoare, deoarece, potrivit unui expert intervievat de The NewYork Post, „pitonii-covor sunt dotați cu 80 până la 100 de dinți” și au o tendință clară de a mușca oamenii atunci când se simt în pericol. Le place să se ascundă în copaci pentru a evita oamenii (și câinii) – dar și pentru a se âncălzi la soare și a vâna păsări.

 

 

ADVERTISEMENT