News

Crimă cu sânge rece în județul Neamț! Un bărbat și-a ucis fiul, apoi l-a tranșat și l-a aruncat în râu

07.08.2020 | 17:29
Crima cu sange rece in judetul Neamt Un barbat sia ucis fiul apoi la transat si la aruncat in rau
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 73 de ani din județul Neamț a fost reținut de polițiști în cursul zilei de vineri, 7 august, pe motiv că și-ar fi ucis cu sânge rece propriul fiu, după care l-ar fi tranșat și aruncat în râu. Cercetările au fost demarate după ce un tânăr a alertat autoritățile cu privire la un braț uman descoperit în apele Siretului.

Oamenii legii au stabilit ulterior că rămășițele respective aparțin unui bărbat de 45 de ani din Roman, ucis de tatăl său în perioada 1-5 august, ca urmare a unui conflict izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, decesul a survenit în urma leziunilor provocate de un obiect ascuțit-înțepător. Ulterior, bătrânul a tranșat trupul neînsuflețit al fiului și l-a aruncat în albia râului Siret, sperând că astfel va reuși să acopere urmele crimei desprinse parcă din filmele de groază.

Un bărbat din județul Neamț și-a ucis cu sânge rece propriul copil, după care l-a tranșat și aruncat în râu

Potrivit anchetatorilor, victima obișnuia să vină acasă sub influența băuturilor alcoolice și să-și agreseze tatăl, mai ales în ultimii ani, de când a rămas fără mamă. În ultimul lor conflict, sătul de comportamentul fiului bătrânul a ripostat, provocându-i leziuni severe la nivelul capului cu o secure.

ADVERTISEMENT

De îndată ce a realizat crima pe care o comisese, bărbatul a pus la cale un plan prin care să își șteargă urmele. Astfel, a învelit trupul neînsuflețit într-o pătură, l-a urcat în mașină și l-a tranșat, după care a aruncat rămășițele în râul Siret.

În afara brațului secționat de deasupra cotului descoperit de un grup de pescari nu a mai fost găsită nicio parte a corpului. Oamenii legii dau asigurări, însă, că vor relua căutările. Între timp, inculpatul a fost reținut și urmează să fie adus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvărșirii infracțiunii de omor și profanare de cadavre sau morminte.

ADVERTISEMENT

Comunicatul IPJ Neamț

La data de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați de către un tânăr de 29 de ani, cu privire la faptul că a observat un membru superior de natură umană în râul Siret din localitatea Horia. Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-a constituit o echipă operativă de lucru formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cei ai Poliției municipiului Roman și Secției de Poliție Rurală Dulcești, precum și criminaliști, care au demarat activitățile de căutare în râul Siret, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în vederea descoperirii celorlalte părți de corp omenesc.

În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că membrul superior aparține unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităților informativ investigative desfășurate cu operativitate a reieșit faptul că, în perioada 1 – 5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale și a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se aflau în incinta locuinței, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cel în cauză ar fi depesat corpul și l-ar fi aruncat în albia râului Siret. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor și profanare de cadavre sau morminte”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT