News

Animalul pe care românii preferă să-l mănânce în locul mielului de Paște. Are o carne delicioasă, iar oamenii stau la coadă s-o cumpere

Negustorii se confruntă cu vânzări slabe de carne de miel. Prețurile mari i-au ținut pe români departe și au ales altă carne pentru Paște
03.05.2024 | 17:25
Animalul pe care romanii prefera sal manance in locul mielului de Paste Are o carne delicioasa iar oamenii stau la coada so cumpere
Prețurile ridicate au ținut românii departe de carnea miel. Aceștia au decis să pună pe masa de Paște altă carne. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Apropiindu-ne de sărbătoarea Paștelui, negustorii care comercializează carne de miel se confruntă cu încasări dezamăgitoare. Aceștia afirmă că vânzările au înregistrat o scădere cu 40% față de anii precedenți, conform Știrile ProTv.

Carnea care s-a vândut mai mult decât mielul

Pentru a evita să rămână cu stocurile pline de carne de miel, unele magazine au decis să reducă prețurile. În acest an, cererea pentru carne de porc și pui a eclipsat cererea pentru miel.

ADVERTISEMENT

La un magazin de carne din București, clienții au stat în rând timp îndelungat pentru a achiziționa produse precum mici, pastramă de oaie, preparate din porc marinat sau frigărui de pui.

„Tradiția este să avem mielul pe masă acolo semnificativ, dar lumea se orientează spre pastramă. Ma sună și întreabă: pastramă? Adică din 10, 7 întreabă de pastramă, 3 întreabă de miel. Tot din oaie sunt frigărui, cotlete de berbecuț”, a spus pentru sursa citată Alexandru Mara, antreprenor.

ADVERTISEMENT

Carnea scumpă de miel i-a îndepărtat pe români

Prețul ridicat al cărnii de miel a descurajat potențialii cumpărători. Pentru a încuraja vânzările, comercianții oferă reduceri pentru achiziționarea în cantități mai mari. Cu toate acestea, unele produse precum pulpa de miel și cotletele rămân la prețuri ridicate.

„4 kg, de-o cirobiță, de-o fripturică. Pe vremuri se manca și luam unul întreg, dar cum numai cu porția, că nu prea mai mănâncă, soția nu, copii nu”, a povestit un bărbat.

ADVERTISEMENT

„Anul acesta e cel mai slab an, față de anul trecut, de acum doi ani. A căzut și foarte târziu și e și cu 1 mai (…) Păi nu mai cumpărăm, vă dați seama, luăm mai puțin ca să-l vindem. Mai bine rămânem fară, decât cu…”, a spus pentru Știrile ProTv Florin Hanganu, comerciant.

În piețele din Brașov, activitatea de vânzare a început timid. Fiecare comerciant a încercat să-și expună marfa într-un mod atrăgător.

ADVERTISEMENT

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, românii consumă lunar aproximativ 100 de grame de carne de miel și oaie, comparativ cu 1,5 kilograme de carne de porc și pui, evidențiind o preferință pronunțată pentru aceste tipuri de carne.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori