News

Criminalul de la Săpoca, internat din nou la Psihiatrie. Ce vor să stabilească autoritățile

19.08.2019 | 08:38
Criminalul de la Sapoca internat din nou la Psihiatrie Ce vor sa stabileasca autoritatile

Autoritățile au luat primele măsuri în cazul crimelor petrecute recent la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca, județul Buzău, unde un pacient a atacat cu bestialitate nu mai puțin de 13 pacienți, provocând moartea a patru dintre aceștia, în vreme ce restul s-au ales cu răni grave. Duminică seara, Tribunalul Buzău a dispus reinternarea provizorie a criminalului, în cadrul aceleiași unități medicale.

Ucigașul se întoarce la Săpoca, pentru a se stabili dacă are discernământ

Mai concret, magistrații au luat această măsură pentru ca specialiștii să constate dacă bărbatul de 38 de ani care a comis faptele înfiorătoare are sau nu discernământ. Acesta a ajuns în fața instanței de judecată abia la orele amiezii, întrucât se afla sub tratament și nu putea fi transportat mai devreme. De data aceasta, ucigașul va fi internat într-un salon închis, păzit 24 de ore din 24.

Potrivit informațiilor date publicității până în momentul de față, procurorii care instrumentează acest dosar au început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Tragedia s-a petrecut în noaptea dintre sâmbătă spre duminică, la orele 3:30, bărbatul fiind prins chiar în curtea spitalului de un echipaj de poliție aflat întâmplător în zonă.

Sorina Pintea ia măsuri după crimele de la Săpoca. Sursa foto: gandul.info
Sorina Pintea ia măsuri după crimele de la Săpoca. Sursa foto: gandul.info

Reacția ministrului Sănătății după crimele de la Săpoca

De altfel, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a deplasat de urgență la Spitalul Săpoca, anunțul fiind făcut prin intermediul rețelelor de socializare. Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat acesteia să coordoneze personal întreaga anchetă internă.

În urma informării în permanență a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgență la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută și pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală. Este un caz tragic care impune rigoare în analiză și măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranța și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame”, a scris Sorina Pintea pe contul personal de Facebook.