Sport

Cristi Dulca, fericit după ce fiul său Marco a fost transferat de FCSB. ”A făcut un pas important în cariera lui”

Marco Dulca a ajuns la FCSB după ce Gigi Becali a achitat clauza de reziliere Chindiei, iar Cristi Dulca, extrem de bucuros pentru fiul său, spune că vicecampioana este singura echipă care l-a vrut cu adevărat.
05.08.2022 | 12:16
Cristi Dulca fericit dupa ce fiul sau Marco a fost transferat de FCSB A facut un pas important in cariera lui
Cristi Dulca este fericit că fiul său merge la FCSB și spune că transferul îl va ajuta să progreseze. Foto: Marius Tudor / afcchindiatargoviste.ro
ADVERTISEMENT

Gigi Becali continuă să întărească echipa lui Nicolae Dică și mizează pe tineri. Este și cazul lui Marco Dulca, pentru care a plătit 250.000 de euro Chindiei, clauza de reziliere. Nu înainte de a se consulta și cu antrenorii cu care acesta a lucrat, Mirel Rădoi și Emil Săndoi.

”E singura echipă care l-a dorit cu adevărat”, spune Cristi Dulca după ce Marco a ajuns la FCSB

Marco Dulca și-a făcut junioratul la Universitatea Cluj și Swansea. A revenit, în 2019, în fotbalul românesc, la Viitorul, sub comanda lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

În ultimele două sezoane, jucătorul de 23 de ani, internațional U21, dar și component al echipei olimpice, a evoluat pentru Chindia. Mai întâi împrumutat, iar apoi sub contract cu team-ul din Târgoviște, după transferul de la Farul.

Un mijlocaș central de perspectivă, jucătorul a stârnit interesul mai multor formații. De altfel, s-a deplasat în Germania, în urma interesului lui Hoffenheim. Dar nemții doreau ca în primă instanță să-l împrumute în Portugalia. Iar Gigi Becali a profitat.

ADVERTISEMENT

O mutare care l-a făcut fericit pe tatăl jucătorului, fostul internațional Cristi Dulca. Lucru pe care l-a și recunoscut într-o declarație pentru Prima Sport.

”Sunt foarte fericit. Faptul că Marco a făcut un pas important în cariera lui mă face foarte bucuros. Au fost câteva zile foarte grele și mă bucur că el e fericit, e la o echipă care l-a vrut.

ADVERTISEMENT

S-a vorbit în ultimul an de foarte multe oferte pentru Marco. FCSB a fost singura echipă care a plătit această clauză și l-a vrut cu adevărat. Eu îi doresc baftă și cred că a făcut o alegere bună și va fi bine”, spune Cristi Dulca.

În opinia sa, trecerea la FCSB îl va ajuta pe Marco să progreseze. ”Un jucător fără presiune, care nu joacă la un nivel foarte mare, nu progresează.

ADVERTISEMENT

Crede-mă că i-am spus faptul că a ajuns la FCSB, iar asta îi aduce o responsabilitate. Modul în care te comporți în fiecare meci contează foarte mult. Ăsta e fotbalul, el e profesionist, trebuie să-și vadă de treabă.

FCSB are condiții extraordinare. Au terenuri, medicamentație, salarii la zi, tot ce oferă un club pentru un profesionist. Alte lucruri nu mai contează, până la urmă”, a conchis Cristi Dulca.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,35 este cota pentru „1X” la CS Mioveni – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: