Sport

Cristina Neagu a început recuperarea după operația la genunchi! Și-a scos ghipsul

12.01.2019 | 08:50
Cristina Neagu a inceput recuperarea dupa operatia la genunchi Sia scos ghipsul

Handbalista Cristina Neagu a început recuperarea după operația la genunchi făcută în urmă cu două zile. Liderul echipei naționale a României a suferit o intervenție chirugicală în Belgia, după ruptura de ligamente încrucişate de la genunchiul drept suferită în partida cu Ungaria de la Campionatul European.

Jucătoarea formației CSM București, care a trebuit să aștepte câteva săptămâni până genunchiul s-a dezumflat pentru a se opera, a postat la o zi după intervenția chirugicală o poză în care avea piciorul în ghips, imobilizat într-o atelă, dar se plimba prin salonul de spital cu ajutorul cîrjelor.

Cristina Neagu a început recuperarea după operația la genunchi

Acum, la două zile de la operație, Cristina Neagu a postat pe rețelele de socializare o nouă fotogragie în care apare fără ghips și în care se vede că a început recuperarea. Ea folosește o fașă elastică pentru anumite mișcări, deoarece nu are voie să-și forțeze ligamentele de la genunchi. Revenirea jucătoare pe teren este prevăzută pentru sezonul viitor.

Cristina Neagu a început recuperarea după operația suferită la genunchiul drept
Cristina Neagu a început recuperarea după operația suferită la genunchiul drept

Cea mai bună handbalistă a lumii în trei rânduri nu este la prima accidentare foarte gravă. În urmă cu cinci ani, Cristina Neagu a suferit o accidentare similară dar atunci la genunchiul stâng. Acum, conducătorii clubului CSM București au cerut Federației Române și celei Europene să susțină toate costurile. În schimb, jucătoarea a primit un nou contract la campioana României pe o durată de doi ani.

”Operația și recuperarea Cristinei Neagu vor fi făcute pe banii Federației Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la națională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM București va solicita Federației Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate. Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesați de prelungire”a declarat Andrei Luca, președintele secției de handbal a clubului CSM București.