Sport

Cristina Neagu, verdict dur după accidentarea din meciul România – Ungaria: ruptură de ligamente, 6 luni out!

13.12.2018 | 09:52
Cristina Neagu verdict dur dupa accidentarea din meciul Romania  Ungaria ruptura de ligamente 6 luni out

Handbalista Cristina Neagu va lipsi cel puțin 6 luni după accidentarea suferită în meciul România – Ungaria 29-31, ultimul din grupele principale ale Campionatului European din Franța. Liderul naționalei a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul drept și nu va mai putea juca în acest sezon.

Cristina Neagu s-a accidentat în minutul 52 al întâlnirii cu Ungaria, după un contact extrem de dur cu jucătoarea Szimonetta Planeta, și a părăsit terenul pe targă. În această dimineață, înainte de a pleca spre spital, jucătoarea a spus că nu se simte deloc bine și că genunchiul este umflat.

Cristina Neagu primește îngrijiri medicale imediat după accidentarea din meciul România - Ungaria
Cristina Neagu primește îngrijiri medicale imediat după accidentarea din meciul România – Ungaria

Cristina Neagu va absenta cel puțin 6 luni după accidentarea din România – Ungaria și nu va mai juca în acest sezon

”Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucişat anterior rupt. Căpitanul echipei naţionale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar staful medical analizează toate opţiunile pentru o recuperare cât mai rapidă”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Federația Română de Handbal

În urma accidentării din meciul România – Ungaria, Cristina Neagu va fi nevoită să stea departe de teren cel puțin 6 luni, astfel că nu va mai putea juca în acest sezon. Pe lângă ultimele meciuri de la Campionatul European din Franța, handbalista va rata și partidele cu echipa de club CSM București, care are ca obiectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.

România s-a calificat în semifinale la Euro 2018

Cristina Neagu a avut o accidentare similară, dar la genunchiul stâng, în ianuarie 2013, în timpul unui antrenament la formația sa de atunci Oltchim Râmnicu Vâlcea. Superstarul handbalului mondial a stat șase luni pe margine, iar în vară s-a transferat la Buducnost Podgorica. Liderul naționalei României a mai avut o accidentare gravă la umărul drept în 2011, iar după operație a fost nevoită să absenteze un an şi şapte luni.

Reprezentativa României  s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Franța, acolo unde va da piept cu puternica formație a Rusiei. Întâlnirea va avea loc vineri, 14 decembrie, de la ora 18:30, la Accor Hotels Arena din Paris. Totodată, ”tricolorele” au obținut biletele  și pentru Campionatul Mondial din Japonia, care se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2019.