Fotbal international

Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019! Un vicecampion mondial se va duela cu România U21 + cine este vedeta echipei

28.05.2019 | 13:48
Croatia sia anuntat lotul pentru EURO 2019 Un vicecampion mondial se va duela cu Romania U21  cine este vedeta echipei

Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019, competiţie care se va disputa în Italia şi San Marino. Nenad Gracan se va baza pe o selecţionată cu experienţă, din care va face parte şi unul dintre jucătorii chemaţi de Zlatko Dalic la Campionatul Mondial din Rusia, unde croaţii au ajuns până în finală, fiind învinşi de Franţa.

Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019. Şapte jucători U21 au evoluat deja la echipa mare

Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019, competiţie unde se va duela cu România, Anglia şi Franţa în Grupa C. Şapte dintre cei 25 de jucători convocaţi pentru lotul preliminar au făcut deja pasul spre naţionala mare. Duje Caleta-Car (Marseille), Nikola Katic (Rangers), Nikola Vlasic (ŢSKA Moscova), Ivan Sunjic (Dinamo Zagreb), Luka Ivanusec (Lokomotiva), Alen Halilovic (Standard Liege) şi Josip Brekalo (Wolfsburg) au jucat pentru selecţionata antrenată de Zlatko Dalic.

Duje Caleta-Car este singurul fotbalist din lotul lui Nenad Gracan care a participat la Campionatul Mondial din Rusia, unde naţionala Croaţiei a ajuns până în finală. Fundaşul lui Olympique Marseille a fost integralist în meciul câştigat de croaţi în faţa Islandei, scor 2-1, în faza grupelor de la turneul final disputat în vara anului trecut.

Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019. Duje Caleta-Car joacă la Marseille
Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019. Duje Caleta-Car joacă la Marseille

Alen Halilovic, “Messi al Croaţiei”, face parte din lotul preliminar

Dintre cei 25 de fotbalişti selecţionaţi de Nenad Gracan, Alen Halilovic este cel mai cunoscut pentru microbiştii din întreaga lume. Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a fost numit de presă drept “Messi al Croaţiei” în momentul în care a fost transferat de Barcelona de la Dinamo Zagreb în vara anului 2014. Croatul a bifat un singur meci pentru formaţia de pe “Camp Nou”, în Cupa Spaniei, evoluând mai mult pentru echipa secundă a clubului.

După doi ani, timp în care a fost trimis sub formă de împrumut la Sporting Gijon, Alen Halilovic a fost vândut la Hamburg, după ce nemţii au plătit 5,5 milioane de euro. Nici în Bundesliga nu s-a adaptat, fiind trimis să joace la Las Palmas. În iulie 2018, croatul a ajuns liber de contract la AC Milan, însă în ianuarie 2019 a fost cedat sub formă de împrumut la Standard Liege până la finalul sezonului 2019-20, belgienii având prima opţiune pentru un viitor transfer.

Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019. Alen Halilovic în tricoul lui Hamburg
Croaţia şi-a anunţat lotul pentru EURO 2019. Alen Halilovic în tricoul lui Hamburg

Lotul preliminar al Croaţiei pentru EURO 2019

Portari: Ivo Grbic (Lokomotiva), Josip Posavec (Hajduk Split), Adrian Semper (Chievo Verona)

Fundaşi: Duje Caleta-Car (Marseille), Borna Sosa (VFB Stuttgart), Filip Benkovic (Celtic), Filip Uremovic (Rubin Kazan), Petar Mamic (Rijeka), Nikola Katic (Rangers), Domagoj Bradaric (Hajduk Split), Branimir Kalaica (Benfica), Toni Borevkovic (Rio Ave), Marijan Cabraja (Gorica)

Mijlocaşi: Nikola Vlasic (ŢSKA Moscova), Ivan Sunjic (Dinamo Zagreb), Luka Ivanusec (Lokomotiva), Toma Basic (Bordeaux), Kristijan Bistrovic (ŢSKA Moscova), Nikola Moro (Dinamo Zagreb), Lovro Majer (Dinamo Zagreb)

Atacanţi: Alen Halilovic (Standard Liege), Josip Brekalo (Wolfsburg), Sandro Kulenovic (Legia Varşovia), Robert Muric (Rijeka), Marin Jakolis (Admira Wacker)

Meciurile Croaţiei la EURO 2019

18 iunie: România – Croaţia

21 iunie: Franţa – Croaţia

24 iunie: Anglia – Croaţia

Top 3 cei mai bine cotaţi fotbalişti ai naţionalei U21 a Croaţiei

  • Nikola Vlasic – 18.000.000 de euro
  • Duje Caleta-Car – 15.000.000 de euro
  • Josip Brekalo – 12.000.000 de euro