Fotbal intern

CSA Steaua a cheltuit 800.000 de euro și nu a reușit promovarea în doi ani din Liga 4

02.06.2019 | 20:01
CSA Steaua a cheltuit 800000 de euro si nu a reusit promovarea in doi ani din Liga 4

CSA Steaua a cheltuit 800.000 de euro în cei doi ani de la înființare și nu a reușit să atingă obiectivul stabilit de conducerea clubului, promovarea în a treia ligă. Echipa pregătită de Marius Lăcătuș a pierdut meciul decisiv din baraj. 0-1 cu Carmen și a rămas în liga a patra.  Astfel, echipa Ministerului Apărării Naționale va continua să joace și în al treilea sezon, 2019/2020, tot la nivelul celui de-al patrulea eșalon, ceea ce este de neconceput pentru un club care își stabilește o strategie de blitz/krieg, adică promovare succesivă an de an, cel puțin până la nivel de liga 2.

CSA Steaua a avut cel mai mare buget din Liga 4 și doi ani la rând nu a putut câștiga barajul

Este greu de explicat o asemena contraperformanță pentru singurul club la care jucătorii nu au avut statut de amatori ca la toate celelalte grupări, primind contracte și prime din partea clubului. Toate premisele indicau că în acest sezon Steaua ar trebui pur și simplu să se plimbe în Liga 4 și să nu aibă contracandidat.

Dacă anul trecut a mai existat scuza că și Rapid a beneficiat de condiții similare și în cele din urmă s-a dovedit a fi, în mod indiscutabil, echipa cea mai bună din liga a patra, iar acum și-a continuat marșul revenirii în elită prin a doua promovare succesivă, acum în liga a doua, anul acesta chiar nu mai există nici o scuză pentru ratarea câștigării barajului pe București, care îi dădea apoi accesul la lupta directă pentru liga trei, pe parcursul a două partide, cu reprezentanta județului Călărași, Mostiștea Ulmu.

CSA Steaua a avut pe bancă o legendă a clubului din Ghencea, Marius Lăcătuș

Gigi Becali nu a crezut niciodată că Armata poate face performanță

Cel care râde acum satisfăcut este finanțatorul FCSB, Gigi Becali, care de la bun început nu a crezut că Armata, chiar dacă i-a adus pe Ștefan Iovan și Marius Lăcătuș, va reuși să ducă la punct proiectul de a ajunge să concureze în câțiva ani cu FCSB. Becali a fost extrem de sigur de la bun început că proiectul Armatei este unul sortit eșecului și că niciodată CSA Steaua nu va ajunge să se bată cu FCSB.

Comandantul clubului Steaua, Cristian Petrea, a precizat că secției dee fotbal i s-a impus să găsească soluții de autofinanțare și în actualul sezon au intrat bani din c ontribuțiile sujporterilor, din înțelegerea cu o casă de pariuri și din vânzarea biletelor. Însă, după eșecul cu Carmen suporterii au fost deosebit de violenți cu jucătorii, obligându-i să dezbrace tricourile.