Sport

CSA Steaua, mișcări de trupe. Daniel Oprița vrea să aducă un atacant de la UTA. Cine este noul manager tehnic din Ghencea

CSA Steaua e aproape de primele transferuri din această iarnă. Daniel Oprița vrea doi jucători și are un nou membru în staff-ul tehnic.
10.01.2023 | 13:10
CSA Steaua miscari de trupe Daniel Oprita vrea sa aduca un atacant de la UTA Cine este noul manager tehnic din Ghencea
CSA Steaua are momentan 3 jucători pe lista de transferuri. 2 se află deja în probe. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Steaua este pe primul loc în Liga 2 Casa Pariurilor, iar „militarii” continuă să se întărăsească deși nu au dreptul să promoveze, spre disperarea suporterilor și bucuria celor care susțin FCSB.

CSA Steaua, aproape de primele două transferuri din această perioadă de mercato

Daniel Oprița îl dorește pe fostul mijlocaș al celor de la UTA, Wesley Jobello, internațional din Martinica sosit vara trecută la Arad. Jucătorul a evoluat în 20 de meciuri în actualul sezon, dintre care 17 în campionat și trei în Cupa României.

ADVERTISEMENT


Africanul a reușit să marcheze un gol și a oferit alte două pase decisive, fiind evaluat conform Transfermarkt la 250.000 de euro. Jucătorul se află însă sub contract cu bănățenii până în vara lui 2024.

Oprița dorește în continuare întăriri pe plan ofensiv și îl va lua în probe pe atacantul ugandez Mahadi Kayondo, golgheterul celor de la CSM Deva, echipă de liga a treia. Vârful joacă în România deja de mai bine de patru ani, fiind adus la Poli Timișoara la insistențele lui Ionuț Popa.

ADVERTISEMENT

Mahadi Kayondo are o mobilitate ridicată, are capacitate mare de efort și viteză. Atacantul de 26 de ani a mai jucat și la CSC Ghiroda, apoi a fost adus la Deva de Ștefan Nanu, fostul jucător al Stelei. Tot de la CSM Deva a venit în probe și Alexandru Iordache, un fundaș central de 19 ani.

CSA Steaua are și un nou manager tehnic. Un fost handbalist, noul șef al secției de fotbal

Gabriel Boștină este noul manager tehnic al CSA Steaua și îl va ajuta pe Daniel Oprița în partea a doua a sezonului. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a clubului Steaua.

ADVERTISEMENT


„Gabriel Boștină a fost numit manager tehnic al echipei Steaua București! Începând cu 1 ianuarie 2023, Gabriel Boștină a fost numit în funcția de manager tehnic al echipei de fotbal Steaua București.

Fostul mijlocaș roș-albastru are planuri importante la Steaua și va fi liantul între echipă și oamenii din conducerea clubului din Ghencea. Antrenorul Daniel Oprița salută numirea lui Gabriel Boștină în această funcție și speră ca roș-albaștrii să facă un retur cât mai bun”. 

ADVERTISEMENT

Andrei Cian, fostul handbalist al Stelei a fost numit surprinzător noul șef al secției de fotbal a clubului Steaua, deținută în trecut și de George Ogăraru.

Gabriel Boștină e hotărât: „Am venit cu gânduri de promovare”

Gabriel Boștină a făcut un pas în față pentru a-l ajuta pe Daniel Oprița: „Am venit cu aceleași gânduri cu care a venit și staff-ul: cu gânduri de promovare. Sperăm să obținem această promovare în sfârșit, pentru că sunt doi ani de când suntem la liga a doua și echipa merge bine. Voi face totul alături de Daniel (n.r. Oprița). Suntem prieteni de multă vreme, deci o să avem o relație așa cum am avut până acum.

În finalul anului trecut, știu că cei din conducerea clubului au fost invitați de mai multe ori de cei din conducerea ministerului. Dacă există întâlniri și întrevederi există și interes. Eu cred că până la urmă se va găsi soluția de asociere cu partea privată până la depunerea dosarului de licențiere, pentru a avea dreptul de promovare în Liga 1, în sezonul următor.

Dacă se poate să promovăm de anul acesta, noi vom face toate demersurile. Legea încă nu s-a schimbat, nu știu dacă mai este timp ca să se poată schimba. Știu că este o situație frustrantă pentru fani, deoarece au trecut doi ani în care noi am fost pe loc de baraj și puteam promova. Le mulțumim că sunt alături de noi, sperăm să aibă răbdare în continuare, pentru că sper că vom obține dosarul de licențiere și dreptul de a promova”, a declarat fostul jucător al Stelei și al FCSB.

ADVERTISEMENT