Sport

FCSB, probleme imediat după titlul în SuperLiga! Nu va fi cap de serie în turul 2 preliminar din Champions League. Ce super adversare poate avea și singurul mare avantaj. Update

FCSB e campioana României și va merge în Champions League pe un traseu foarte dificil: Galatasaray, Șahtior, AEK Atena sunt printre adversarele posibile ale echipei lui Gigi Becali
12.05.2024 | 01:27
FCSB probleme imediat dupa titlul in SuperLiga Nu va fi cap de serie in turul 2 preliminar din Champions League Ce super adversare poate avea si singurul mare avantaj Update
Gigi Becali crede că FCSB ar putea să ajungă în grupele Champions League
ADVERTISEMENT
acum 4 zile

FCSB nu va fi cap de serie în turul doi al preliminariilor UCL!

FCSB nu va fi cap de serie și în al doilea tur al preliminariilor Ligii Campionilor, deși spera. Bucureștenii depindeau de anumite rezultate pentru a beneficia de acest statut și după primul tur, unde vor fi sigur favoriți.

Rezultatele n-au ținut cu FCSB

Gigi Becali a făcut calculele cu FCSB în urna capilor de serie, dar calculele pot fi date uitării. Campioana României avea nevoie să depășească alte trei echipe campioane, anume ale Danemarcei, Greciei și Ciprului.

Bucureștenii aveau nevoie ca echipe cu un coeficient mai mic decât al lor să câștige campionatele, însă n-au reușit. Prima țară care și-a stabilit campioana a fost Cipru, care este APOEL Nicosia, iar Danemarca și Grecia nu mai sunt relevante acum.

APOEL Nicosia a devenit campioană, chiar în ultima etapă, după ce a remizat cu AEK Larnaca, scor 1-1. Formațiile au terminat la egalitate de puncte, iar APOEL a câștigat campionatul prin prisma rezultatelor directe.

Printre adversarele pe care FCSB le așteaptă, din urna a două, sunt Dinamo Zagreb, Sparta Praga sau Slavia Praga, Bodo/Glimt, Ludogoreț, Maccabi Tel Aviv sau Maccabi Haifa, Malmo, APOEL Nicosia.

Acestor echipe li se pot adăuga, dacă trec de primul tur, Ferencvaros, Qarabag, Slovan Bratislava, HJK Helsinki sau Flora Tallin. În același timp, dacă PAOK și FC Copenhaga/ Midtjylland vor câștiga campionatele în Grecia, respectiv Danemarca, vor fi capi de serie, și pot fi adversare ale bucureștenilor.

Singurul mare avantaj

Singurul mare avantaj este că, dacă FCSB va trece de una din formațiile amintite, are șanse mari să fie cap de serie în turul al treilea. Prin prisma acestui statut, bucureștenii vor obține un nume mai slab cotat, iar accesul în play-off este mai facil.

De altfel, FCSB, dacă va trece de turul doi al preliminariilor Ligii Campionilor, va avea garantată prezența în cupele europene. Un insucces în turul trei al preliminariilor i-ar coborî în play-off-ul Europa League, iar o înfrângere aici i-ar trimite în grupele Conference League.

Gigi Becali își face planurile pentru revenirea FCSB în grupele Champions League după o pauză de 11 ani. Roș-albaștrii au ajuns în grupe în 2013 după ce au trecut de Legia Varșovia în playoff. Antrenor era Reghecampf, în primul lui mandat, cel mai de succes. De data aceasta, scenariul e cu mult mai complicat.

Gigi Becali pornește ușor în Champions League, apoi vine greul!

Campioana României va intra în competiție încă din primul tur preliminar și o să fie cap de serie. Dacă ea va fi cap de serie și în al doilea tur nu este clar încă. În prima fază, adversarii vor fi la îndemână, dacă nu cumva echipa lui Becali o să aibă ghinion. Complicat ar fi cu Ordabasy, din Kazahstan, cu Dinamo Minsk, din Belarus.

ADVERTISEMENT

Tabloul încă nu este complet fiindcă nu sunt stabilite campioanele în toate ligile naționale. Pe listă există și oponenți accesibili: Panevezys, din Lituania, Vikingur, din Islanda, Virtus, din San Marino, plus campioanele din: Andorra, Albania, Armenia, Kosovo, Moldova, Luxemburg, Macedonia, Gibraltar.

Din turul al doilea apar pericole mari! E posibil ca FCSB să nu mai fie cap de serie la tragerea la sorți, ceea ce înseamnă că oamenii lui Becali vor putea să întâlnească deja un monstru. Slovan Bratislava, Qarabag, Ferencvaros, Bodo Glimt sunt dintre adversarii posibili. Mai pot apărea echipe chiar mai bune.

ADVERTISEMENT

Galatasaray, Șahtior, AEK Atena! FCSB va avea piedici grele în drumul către grupele Champions League!

Inclusiv campioana Greciei. În momentul acesta este AEK Atena lider. PAOK, Panathinaikos și Olimpiacos concurează și ele pentru titlu. Printre obstacole mai sunt campioana Poloniei, a Suediei. Pe primul loc în Polonia este acum Jagellonia, în Suedia e clar că titlul l-a luat Malmo FF.

Astfel de ”sperietori” vor exista și în turul al treilea preliminar. În playoff vor apărea altele, și mai grele! Campioana Turciei, a Ucrainei, a Elveției, a Serbiei! Galatasaray, Șahtior Donețk, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sunt formațiile care conduc clasamentele acum. Toate au bugete mai mari și au înregistrat rezultate mai bune în Europa în anii recenți.

ADVERTISEMENT

FCSB va pica în Conference League dacă va fi eliminată încă din primul tur preliminar al Champions. Dacă va ieși din competiție după turul al doilea sau mai târziu o să cadă în Europa League. Diferențele, ca premiere, sunt foarte mari. În Champions League, bonusurile totale pe care le împart echipele însumează două miliarde de euro!

Doar pentru participarea în playoff, FCSB ar primi 5 milioane de euro! Calificarea în grupe valorează 15 milioane de euro. O victorie în grupă: 2,8 milioane de euro. Un egal: 930.000 de euro. Din premiile UEFA, din biletele vândute și din market-pool, o cotă separată pe care o alocă federația europeană, clubul lui Becali s-ar alege cu aproximativ 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În Europa League, premiile sunt cu mult mai mici:

  • Calificarea în grupe: 3.630.000 de euro
  • Victoria: 630.000 de euro
  • Egalul: 210.000 de euro

În Conference League sunt și mai puțini bani:

  • Calificarea în grupe: 2.940.000 de euro
  • Victoria: 500.000 de euro
  • Egalul: 166.000 de euro
  • 18 iunie e data la care va avea loc tragerea la sorți pentru primul tur preliminar. A doua zi, pe 19 iunie, vor fi stabilite partidele din al doilea tur preliminar
  • 9-10 iulie și 16-17 iulie sunt datele la care vor fi disputate partidele din primul tur preliminar al Champions League. Turul al doilea: 23-24 iulie și 30-31 iulie
ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților