News

CTP îl ironizează pe Ioan Buda, şeful demis al Poliţiei: „Era expresiv ca un cartof pus pe dulap”

29.07.2019 | 12:19
CTP il ironizeaza pe Ioan Buda seful demis al Politiei Era expresiv ca un cartof pus pe dulap

CTP îl ironizează pe Ioan Buda, fostul șef al Poliției Române, cel care a fost demis de ministrul de Interne Nicolae Moga după crimele de la Caracal. Gazetarul a vorbit despre fostul coordonator al polițiștilor în termeni plastici, spunând că expresivitatea lui este asemănătoare unui cartof pus pe dulap.

Ioan Buda, lipsit de empatie în opinia lui CTP

Cristian Tudor Popescu a fost extrem de revoltat de declarațiile lipsite de empatie ale lui Buda, care a spus că Alexandra Măceșanu a pierit, evitând să spună că la mijloc era o presupusă crimă. „E incredibilă lipsa de umanitate. Cum, domle, a pierit? Nici n-a zis că a fost omorâtă. A pierit ca fumul. Chiar ca fumul, că a fost arsă”, a declarat CTP la Digi 24.

Buda este cel care a spus că polițiștii de la Caracal nu puteau interveni înainte de ora 6:00 la locuința călăului pentru că nu le-a permis procurorul de caz. Ioan Buda a luat act de demisie după ce i-a solicitat-o proaspătul ministru de Interne și a transmis condoleanțe familiei.

pedeapsa gheorghe dinca
Pedeapsa pentru Gheorghe Dincă poate fi de maximum 25 de ani. Sursa foto: Digi 24

Ioan Buda: „Procurorul nu a permis intervenția înainte de ora 6 dimineața”

„Vreau să vă spun că am luat act de demiterea mea și datorită faptului că am avut niște intervenții care au fost neadecvate. Am fost informat despre acest caz pas cu pas. Este o anchetă, doream să fie cu noi și procurorul. Sunt mai multe date pe care chiar nu pot să vi le dau. Nu puteau interveni polițiștii înainte de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenția”, a spus Buda după întrevederea cu Nicolae Moga.

Crima de la Caracal este una din cele mai grave din ultimii zeci de ani. În clipa de față se caută vinovații pentru oribilele crime, iar răspunderea este împărțită între instituțiile care puteau să le salveze pe Luiza Mihaela Melencu și Alexandra Măceșanu.