News

CTP, reacție șoc despre Covid: “Merg la cimitir, nu la spital! De mă îmbolnăvesc grav, rămân acasă!”

23.10.2020 | 21:34
CTP reactie soc despre Covid Merg la cimitir nu la spital De ma imbolnavesc grav raman acasa
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a avut în urmă cu puțin timp o intervenție la un post de televiziune unde a vorbit despre ce ar face în situația în care s-ar infecta cu noul tip de coronavirus. Celebrul analist nu se vede ducându-se la spital pentru a se trata, nedorind să pună medicii să aleagă între el și un alt pacient.

Reputatul gayetar a mai adăugat în emisiunea „Cap limpede”, de la Digi24, că situația de pe teritoriul țării noastre este dezastruoasă, în clipa de față România având peste 5.000 de cazuri zilnice. Concret, mesajul simplu pe care-l transmite analistul este că nu are încredere în cadrele medicale, virusul neavând un tratament sigur sau un vaccin.

ADVERTISEMENT

„Rămân acasă dacă mă îmbolnăvesc grav pentru că nu vreau să las un medic să aleagă pentru tine. Dacă rezistă organismul, bine, dacă nu, direct la cimitir”, a mărturisit ziaristul, luând prin surprindere pe toată lumea cu decizia sa.

CTP critică metodele de gestiune a pandemiei: „Aceste DSP-uri sunt criminale, prin inexistență!”

Renumitul jurnalist susține că nu știe nicio persoană care să fi luat legătura cu DSP-ul, fiind de părere că digitalizarea de la această instituție lipsește cu desăvârșire. De altfel, chiar au fost sute de oameni care au declarat că au sunat ore bune și nu au reușit să ia legătura cu cineva de la DSP.

ADVERTISEMENT

„Stresul la care sunt supuși medicii e uriaș, și până nu mai fie paturi de ATI, s-ar putea nu mai avem medici. Eu n- putea fac asta. Nu duc la spital ca  nu pun un medic în situația de a alege. Nu voi duce, fiind în stare gravă la spital, pentru nu vreau -l pun pe omul acela în situația aleagă pentru Popescu. Dacă organismul meu va rezista, bine, dacă nu, direct la cimitir! Dar la spital nu merg!

Aceste DSP-uri sunt criminale prin inexistență. N-am auzit pe nimeni în țara asta care spună «am dat telefon la DSP și am fost ajutat». Situația e aceeași la DPS: ocupat. În continuare, nu rezolvă nicio problemă, în special DSP București.

ADVERTISEMENT

DSP a fost digitalizată. Dar o ouă găinile pe centrala lor digitală! Niciun computer, atunci când ai de a face cu incompetenți, nu te poate salva.

Mesajul meu nu e de neîncredere în medici. Oamenii pot fi împărțiți în două categorii: fie poți spui buni sau răi, fie cei care mai degrabă s-ar lăsa uciși decât ucidă.

ADVERTISEMENT

Vindecarea cea mai bună este nu te îmbolnăvești. Masca e singurul tratament! Masca şi oxigenul! Nu există tratament, tot vce e pe piaţă acum nu are efecte majore de eliminare a virusului. Nu văd nici o perspectiva fie mai bine într-un orizont de timp apropiat. Deosebirea e s-au apropiat alegerile”, a declarat CTP la digi24 care se întreabă de ce autoritățile nu bagă țară în izolare, din nou.

CTP: „Ce credeţi că ar face Iisus dacă ar coborî acum pe Pământ?”

În altă ordine de idei, cunoscutul analist politic a punctat faptul că e conștient că oamenii vor continua să se împingă și să așeze la rând la pelerinajul de Sfântul Dumitru care va avea loc în prima zi a săptămânii viitoare, luni, 26 octombrie 2020, aşa cum s-a întâmplat şi la Sfânta Parascheva, la Iaşi.

„Dacă ar veni Iisus pe pământ a doua oară, ce ar face oare Mântuitorul, întrebat fiind, la TV, la o oră de vârf? Să se ţină pelerinajul la Sfânta Parascheva şi la Sf Dumitru sau nu? Biserica l-ar asculta dacă ar zice nu faceţi nimic? Nu l-ar asculta, pentru că interesele actuale ale bisericii nu mai corespund cu ce spunea Iisus  în urmă cu 2000 ani”, a completat gazetarul.

ADVERTISEMENT