News

Cu balconul vecinului în casă. Scandal între două familii din cauza unei improvizații permise de autoritățile din Galați

O gălățeancă al cărei vecin i-a acoperit fereastra cu un balcon improvizat își caută, fără succes, dreptatea la autoritățile locale.
04.05.2023 | 15:15
Cu balconul vecinului in casa Scandal intre doua familii din cauza unei improvizatii permise de autoritatile din Galati
Femeia spune că din cauza balconului are probleme cu mucegaiul Sursa foto: Facebook Sfaturi de la avocați
ADVERTISEMENT

O femeie din Galați a apelat la sfaturile avocaților pe un grup de profil de pe o rețea de socializare. Femeia se plânge că un vecin și-a construit un balcon cu care i-a acoperit geamul.

Un balcon improvizat, motiv de război între doi gălățeni

Gălățeanca dorește să afle cui se poate adresa pentru ca să fie demolată construcția vecinului său, pentru care acesta din urmă ar avea autorizație de construcție. Femeia mai spune că balconul a fost construit înainte ca ea să cumpere apartamentul și că în momentul în care l-a cumpărat nu avea o altă opțiune.

ADVERTISEMENT

”Prezint şi eu următoarea situaţie, dacă mă poate ajuta cineva cu un sfat. Locuiesc la bloc. Este vorba de construcţia balconului vecinului meu de la scara învecinată care îmi blochează 3 sferturi din geam.

S-a făcut sesizare la poliţie acum câteva luni la care trebuia să ne răspundă în 15 zile, ei bine. Au trecut 2 luni de la termenul scadent. Iar când ne-am prezentat la poliţie, pe lângă faptul că am fost plimbaţi de la un sediu la altul, primind acelaşi răspuns ‘nu e de competenţa noastră’, am dat într-un final de un domn care s-a oferit să ne ajute, care ne-a garantat că vom primi răspuns în maxim o săptămână.

ADVERTISEMENT

Dar înainte de asta dând dânsul câteva telefoane am aflat că balconul vecinului are autorizaţie de construcţie. Întrebarea mea este cum este posibil să obţină autorizaţie? Este vreo lege care să permită aşa ceva? Menţionez că distanta dintre geamul meu şi balconul dansului este de maxim 30 cm.

Ce este de făcut în cazul acesta? Datorită balconului nu reuşesc să îmi aerisesc camera suficient şi am probleme foarte mari cu mucegaiul. Balconul vecinului a fost construit înainte să ne cumpărăm noi apartamentul.

ADVERTISEMENT

Tot am tăcut în speranţa că vom reuşi să ne mutăm dar nu am reuşit acest lucru iar între timp a apărut şi un copil de aceea nu pot risca sănătatea copilului meu pentru binele altora. Ataşez poză cu situaţia prezentată”, a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați de pe Facebook.

Balcon improvizat Galați
Femeia spune că în cartierul în care locuiește se aplică legea junglei Sursa foto: Facebook Safturi de la avocați

Autoritățile își trimit dosarul de la una la alta

Majoritatea celor care au comentat la postarea femeii i-au sugerat să se adreseze Inspectoratului de Stat în Construcții, însă femeia spune că instituția ar fi trimis reclamația secția de poliție la care este arondată. Poliția și-a declinat competența și a trimis înapoi actele la ISC, iar de atunci nu mai are niciun răspuns.

ADVERTISEMENT

”Am făcut sesizare la construcții civile. Ei au trimis sesizarea mea la secția de unde face parte imobilul. Cei de la secție mi-au răspuns că au trimis sesizarea mea înapoi la construcții civile și că ar trebui să îmi răspundă în 15 zile, doar că au trecut 2 luni de la termenul scadent și nu am primit niciun răspuns, iar când m-am prezentat au ridicat din umeri că nu este de competența lor”, a mai precizat autoarea postării, adăugând că locuiește în Galați, în cartierul Micro 40.

Cei care au comentat la postare i-au mai sugerat să se adreseze Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei, dar și să-l dea în judecată pe vecinul care a construit balconul care îi acoperă fereastra autoarei postării.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților