News

Cu ce amendă a fost sancționat un șofer de TIR care a întors și a mers pe contrasens pe Autostrada Bucureşti – Constanţa

Un șofer de TIR a întors pe autostrada A2 și a mers pe contrasens, fiind identificat și amendat de polițiști pentru gestul său necugetat.
14.02.2023 | 07:48
Cu ce amenda a fost sanctionat un sofer de TIR care a intors si a mers pe contrasens pe Autostrada Bucuresti  Constanta
Șofer de TIR amendat pe autostradă. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Șoferul în vârstă de 51 de ani și-a întors camionul pe Autostrada A2 și a mers pe contrasens pe banda de urgență, însă această decizie l-a costat nu mai puțin de 2.900 de lei, precum și carnetul de șofer pentru 120 de zile.

Amendă pentru un șofer de TIR care a întors pe autostradă

Poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa au transmis că bărbatul a fost amendat cu “2.900 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 120 de zile“, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul incident de pe Autostradă din ultimele zile care are în centru drept personaj principal un șofer de TIR. În urmă cu 24 de ore pe A1, un bărbat a murit tot din cauza unui șofer de TIR distras.

Bărbatului i se stricase mașina pe A1, între Timișoara și Arad, însă a fost spulberat de TIR chiar pe banda de urgență, în zona localității Orţişoara, din județul Timiș. Șoferul în vârstă de 37 de ani observase că îi iese fum de la motorul mașinii și a decis să parcheze pe banda de urgență.

ADVERTISEMENT

Pe Autostradă venea cu mare viteză un TIR înmatriculat în Bulgaria, care a spulberat mașina aflată pe banda de urgență. Impactul a fost violent, astfel că autoturismul s-a izbit de parapet și s-a rostogolit de mai multe ori pe șosea, în timp ce bărbatul a murit pe loc.

Totodată, soția șoferului precum și un alt pasager au fost grav răniți. La fața locului a ajuns un elicopter SMURD care a preluat un rănit, în timp ce a doua persoană a fost transportată la UPU cu o ambulanță.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți șoferi sunt filmați cum conduc pe contrasens pe autostrăzile din România, deși nu sunt prea multe. Cel mai recent caz este al unui șofer filmat cu 120 km/h pe contrasens pe A2 Constanța-București. Fără să le pese că pot să moară sau să omoare pe cineva, șoferii își văd de drum.

“Avea 120 km/oră. Am sunat la 112, am dat detalii de loc, la ce kilometru”, a scris pe Facebook cel care l-a și filmat pe teribilist după care a sunat la Poliție. Și în acest caz polițiștii l-au identificat pe șofer și l-au amendat cu 2900 de lei. La fel ca și șoferul de TIR, conducătorul auto din acest caz a rămas fără permis timp de 120 de zile.

ADVERTISEMENT

România rămâne pe primul loc la numărul de accidente rutiere din Europa raportat la un milion de locuitori. În medie, în fiecare lună din 2021 pe drumurile din România au avut loc 410 accidente rutiere grave. 148 de persoane au murit în fiecare lună în urma acestor accidente, adică aproape 5 oameni pe zi.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”