Life

Cum arată autostrada care cântă. E chiar lângă țara noastră și poți ajunge repede la ea. Românii au vrut să facă și ei pe A1

Cum arată autostrada care cântă. Aceasta este chiar lângă țara noastră și poți ajunge repede la ea. Unde se află, de fapt.
06.02.2023 | 13:02
Cum arata autostrada care canta E chiar langa tara noastra si poti ajunge repede la ea Romanii au vrut sa faca si ei pe A1
Cum arată autostrada care cântă. E aproape de România Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Autostrada care îi acompaniază pe șoferi cu muzică este chiar aproape de România și se poate ajunge acolo cu mașina.

Cum arată autostrada care cântă. E aproape de România

Este vorba despre Road 67 din Ungaria, care cântă pentru 33 de kilometri alături de șoferii care merg pe drum.

ADVERTISEMENT

Drumul care leagă Kaposvár de autostrada M7 are o secțiune acustică, unde se poate auzi faimoasa melodie ,,A 67-es út” a trupei Republic.

Inginerii au făcut acest lucru pentru a atrage atenția șoferilor și să evite riscul de a se crea accidente la volan ori să prevină adormirea șoferilor obosiți atrăgându-le atenția cu melodia.

ADVERTISEMENT

Totul funcționează după un principiu simplu, în care partitura muzicală este reprezentată de striațiile din șosea, roțile autoturismului sunt corzile unei chitare, iar mașina este chiar instrumentul care face sunetul să se audă.

Și România voia să preia modelul maghiar, dar românii vor mai întâi autostrăzi normale, nu muzicale

Proiectul a fost unul avut în vedere și de români, el existând în strategia CNAIR pentru 2020.

În cazul nostru, melodia aleasă pentru a-i însoți pe șoferi este “Drumurile Noastre”, interpretată de Dan Spătaru, un șlagăr cunoscut de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Primul drum muzical din România ar fi urmat să fie autostrada A1, spre Piteşti, unde șoferii ar fi putut auzi muzică similară ca șoferii din Ungaria.

Doar că oamenii sunt nemulțumiți și cer autostrăzi normale, nu muzicale.

“Benzi cântătoare? Ce cântă, manele? Mai bine am termina de asfaltat şi autostrăzile, decât să punem benzi cântătoare!”, a spus un șofer, revoltat, conform protv.ro.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Pavel Flavius, director Direcția Siguranța Circulației CNAIR, spune că este o măsură pentru a-i determina pe șoferi să meargă cu viteza legală, pentru că doar la anumite viteze se poate auzi melodia din mașină, chiar în timp ce călătorim.

“Marcajul transversal va fi doar pe prima bandă a circulaţiei, vor auzi melodia doar conducătorii auto care utilizează prima bandă de circulaţie, conform codului rutier.

Dacă depăşeşti viteza impusă nu auzi melodia”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT