News

Un simplu zvon i-a înnebunit de frică pe constănţeni. Convinşi că va fi cutremur şi-au părăsit casele şi au sunat la 112

Agitaţie mare într-un cartier din Constanţa, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Oamenii şi-au părăsit locuinţele de teama unui cutremur, o persoană a făcut atac de panică.
12.02.2023 | 14:13
Un simplu zvon ia innebunit de frica pe constanteni Convinsi ca va fi cutremur siau parasit casele si au sunat la 112
Cartierul Henri Coandă, din Constanţa Foto: graiuldobrogei.ro
ADVERTISEMENT

Zeci de persoane din cartierul constănţean Henri Coandă au ieşit în noaptea de sâmbătă spre duminică panicaţi din propriile locuinţe, de teama unui eventual cutremur. Practic, oamenii s-au anunţat unii pe alţii de iminenţa unui seism, iar apoi au sunat speriaţi la 112.

Oamenii au auzit la televizor că va fi cutremur

Oamenii s-au anunţat între ei că urmează un cutremur, pentru că aşa s-ar fi anunţat la posturile de televiziune. După apelul la 112, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, în urma o persoană a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. În cele din urmă, polițiști și jandarmii care au reușit să îi trimită pe oameni în casele lor, asigurându-i că nu trebuie să ia în seamă zvonurile.

“La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 2 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuinţe de teama unui eventual cutremur.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul pompierilor constănţeni, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale.

Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea şi liniştea publică”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

ADVERTISEMENT

După intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiștii l-au sancționat contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 de lei, pe bărbatul care a sunat la numărul de urgenţă 112.

Cartierul Henri Coandă, unde locuiesc câteva mii de persoane, a fost ridicat în perioada administrației Radu Mazăre, fiind un cartier cu locuințe sociale. Primele blocuri au fost date în folosinţă în 2012. Campusul social este format din module/blocuri, cu funcţiunea de locuinţe sociale colective, regim de înălţime P+2E, identice ca dimensiuni (31,60 m x 14,90 m).

ADVERTISEMENT

Încă din primii ani, campusul a reprezentat un motiv de ceartă între locuitorii din zonă, noii lor vecini și autorități.
Oamenii au reclamat furturi, scandaluri, tulburarea liniștii publice şi transformarea zonei într-un focar de mizerie. Poliţia a făcut razii, a dat amenzi, o parte a locuitorilor au fost dați afară şi au fost aduşi alţii în locul lor, dar scandalurile n-au încetat.

ADVERTISEMENT