News

Cu ce se confruntă femeile care conduc camioanele prin Europa. Experiența înfricoșătoare a șoferiței Adriana

Drama trăită de Adriana, o șoferiță de tir în Franța. Femeia s-a lovit de multe obstacole, dar și de indiferența autorităților
19.02.2024 | 17:34
Cu ce se confrunta femeile care conduc camioanele prin Europa Experienta infricosatoare a soferitei Adriana
Pericolele transportului rutier în Europa. Povestea tristă a unei șoferițe de tir. Sursa foto: Captură de ecran / DC News
ADVERTISEMENT

Tragedia experimentată de Adriana, conducătoarea unui camion în Franța. A fost nevoită să dea piept cu infractorii, iar poliția a ignorat complet situația. Ea a vorbit despre dificultățile cu care șoferii de transport se confruntă în Europa.

Ce obstacole întâmpină șoferițele de tir

Adriana Mureșan vorbit într-un interviu pentru DC News despre tâlhării, omorurile și alte momente de cumpănă cu care s-a confruntat în meseria pe care o practică. 

ADVERTISEMENT

Adriana a spus pentru sursa citată că nu doar bunurile și combustibilul sunt ținte pentru infractori. De asemenea, a subliniat că nu poți nici măcar să te odihnești fără să stai cu ochii-n patru.

„Este greu să te oprești într-o parcare să dormi și să nu poți să te odihnești pentru că stai atent să auzi toate zgomotele de afară. Nu pentru că ți-ar fura motorina, fiindcă apropo un camion are cam 1.500 de litri, nu vorbim de doi lei, nu pentru că ți-ar fura din marfă, ci pentru că se spargă cabina, să se intre peste șofer, să-i ia lucrurile personale.

ADVERTISEMENT

În zilele noastre, orice șofer are două telefoane în camion, un laptop, o tabletă, un GPS, carduri de alimentare. Vorbim de mulți bani acolo.”, a spus Adriana la DC News.

Care a fost reacția autorităților

Șoferița s-a arătat șocată de răspunsul Jandarmeriei din Franța pe care l-a primit la ora 3 dimineața. I s-a spus să aștepte până dimineață și să nu coboare din cabină, cu hoții lângă ea.

ADVERTISEMENT

„Eu, cel puțin, sunând la ora 3 dimineața la Jandarmerie în Franța am fost șocată de răspunsul lor. Aveam hoții lângă camion și mi-au zis să nu cobor din cabină. «Asta știu, dar trimiteți un echipaj». Să aștept până dimineața, când am pauză să trec pe la ei să depun o plângere. Cam ăsta este răspunsul.”

Se pot apăra femeile care conduc camioane?

„Ultimii 3-4 ani a fost cumplit”, așa a catalogat Adriana experiența sa ca femeie pe tir, fiind nevoită să facă față, într-0 întâmplare nefericită, la patru indivizi care voiau să-i fure marfa.

ADVERTISEMENT

„Doar atât vreau să vă imaginați: o femeie singură, cum suntem eu și alte colege, care este noaptea atacată de hoți. Intră în cabină. Ce se poate întâmpla? Vă rog să vă imaginați cum intră peste tine patru indivizi care, pe lângă prada materială, mai găsesc și altceva. Pentru mine, în ultimii 3-4 ani a fost cumplit”, a mai adăugat Adriana.

ADVERTISEMENT
Tags: