Life

Cu ce se stropesc pomii în august. Așa ții dăunătorii la distanță. Sfaturi de la grădinarii pricepuți

Cu ce se stropesc pomii în august. Aceasta este metoda prin care poți să ții la distanță dăunătorii. Ce sfaturi trebuie să iei în calcul.
07.08.2023 | 19:13
Cu ce se stropesc pomii in august Asa tii daunatorii la distanta Sfaturi de la gradinarii priceputi
Cu ce se stropesc pomii în august. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu ce se stropesc pomii în august. Așa poți să ții dăunătorii la distanță și să te bucuri de plante sănătoase.

Cu ce se stropesc pomii în august

În luna august, stropirea pomilor poate avea ca scop protejarea lor împotriva bolilor și dăunătorilor specifice acestei perioade. Cu toate acestea, este important să ții cont de tipul de pom și problemele specifice cu care te confrunți în grădină.

ADVERTISEMENT

În august, pot apărea dăunători precum molii, omizi sau păduchi. Utilizarea insecticidelor potrivite poate ajuta la menținerea populațiilor de dăunători sub control.

Pentru pomii care au fost deja recoltați putem să folosim următorul amestec. Fructele mai pot fi consumate abia după 14 zile după ce dăm cu aceste substanțe:  Luna Experience – 0,05% + Folpan – 0,15% + Afinto – 0,02%.

ADVERTISEMENT

Pentru speciile de pomi care urmează să fie recoltați în următoarele 10 zile se recomandă să folosim  Switch – 0,1% + Karate Zeon – 0,02%.

Fondatorul Pepinierelor Roman din Afumați, județul Ilfov spune că perioada caniculară din ultima vreme a afectat profund pomii și tocmai de aceea ar trebui luate măsuri urgente, conform agrointel.ro.

ADVERTISEMENT

Omizile sau păduchii de frunze vor deveni chiar mai agresivi în următoarea perioadă având în vedere căldura extremă de la noi din țară.

Ce trebuie să mai știi despre îngrijirea pomilor în august

În funcție de regiune și condiții, anumite boli precum făinarea, rapanul sau monilioza pot fi prezente în această perioadă. Utilizarea fungicidelor adecvate poate ajuta la prevenirea sau controlul acestor boli.

ADVERTISEMENT

Dacă pomii tăi au nevoie de nutrienți suplimentari, august poate fi un moment potrivit pentru aplicarea îngrășămintelor cu eliberare lentă, pentru a susține creșterea sănătoasă a pomilor în sezonul următor.

De asemenea, un alt aspect la care trebuie să fii atent în august este irigarea pomilor. Și ei suferă de căldură și seceta poate să îi afecteze, așa că ai grijă să îi uzi pentru a da fructe în continuare.

Dacă observi că pomii au nevoie de nutrienți suplimentari, poți aplica îngrășăminte potrivite pentru acest sezon. Ar fi bine să folosești îngrășăminte cu eliberare lentă pentru a susține dezvoltarea sănătoasă a pomilor pe termen lung.

ADVERTISEMENT