News

Cu ce viteză ai voie să circuli pe Transalpina, șoseaua spectaculoasă adorată de milioane de turiști. Mulți şoferi nu știu

O dată cu vacanţa de vară a elevilor a fost redată circulaţiei publice şi Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.
17.06.2023 | 10:12
Cu ce viteza ai voie sa circuli pe Transalpina soseaua spectaculoasa adorata de milioane de turisti Multi soferi nu stiu
Transalpina s-a redeschis circulaţiei pe 16 iunie Foto: Visit Romania/Facebook
ADVERTISEMENT

Circulaţia pe Transalpina s-a redeschis vineri dimineaţa, la ora ora 8.00, comisia de la CNAIR care a efectuat inspecţia stabilind că drumul poate fi utilizat în condiţii bune pe sectorul Rânca – Obârşia Lotrului, între km 34+800 şi km 59+800.

Viteză maximă de 30 km/oră pe Transalpina

Din 16 iunie şoferii au voie să circule din nou pe Transalpina, dar cu anumite restricţii, după cum anunţă reprezentanţii CNAIR. După o inspecţie amănunţită, inspectorii au decis deschiderea estivală a circulaţiei pe această şosea, însă pentru a efectua călătoria în siguranţă şoferii trebuie să respecte anumite reglementări.

ADVERTISEMENT

“Circulaţia rutieră este deschisă în intervalul orar 8:00 – 18:00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone. Viteza maximă de deplasare pe acest sector de drum este de 30 km/h.

Amintim că circulaţia rutieră poate fi închisă/restricţionată, pe durată limitată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanşele, căderile de stânci şi ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800″, se arată într-un comunicat al CNAIR.

ADVERTISEMENT

Decizia redeschiderii şoselei Transalpina a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu şi SDN Vâlcea. Translpina este cea mai înaltă şosea din România, ajungând până la 2.145 metri în Pasul Urdele.

Secretarul se stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, spunea în urmă cu o săptămână că a inspectat şi el Transalpina, împreună cu prefectul judeţului Gorj, subliniind că la sfârşitul lunii mai nămeţii ajungeau până la 5 metri înălţime.

ADVERTISEMENT

“Ţin să mulţumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiţii extrem de reduse de vizibilitate şi de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai frumoase, ce traversează munţii Parâng de la sud la nord, pe teritoriul judeţelor Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba”, scria Ionel Scrioşteanu.

ADVERTISEMENT

Circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan fusese închisă complet pe data de 17 noiembrie 2022. În ceea ce priveşte reluarea traficului pe Transfăgărăşan, drumarii fac ultimele pregătiri, deşi deși în urmă cu câteva zile încă mai erau porțiuni unde zăpada măsura chiar și doi metri, după cum au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării