Sport

Cu cine joacă CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea în grupele Champions League la handbal feminin! Dinamo, grupă bună la masculin

27.06.2019 | 20:19
Cu cine joaca CSM Bucuresti si SCM Ramnicu Valcea in grupele Champions League la handbal feminin Dinamo grupa buna la masculin

Echipele CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au aflat joi cu cine vor juca în faza grupelor Champions League la handbal feminin. Deși au plecat din ultima urnă valorică, ”tigroaicele” au avut șansă la tragerea la sorți de la Viena și a evitat câteva forțe ale Europei, în timp ce campioana României, care a fost cap de serie, a picat într-o grupă echilibrată.


UPDATE, 27 iulie, ora 20:16 / Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a avut o tragere la sorți bună pentru Champions League. Formația dinamovistă a fost plasată în Grupa D, alături de echipele Medvedi (Rusia), Kadetten (Elveția), IFK Kristianstad (Suedia), Wisla Plock (polonia) şi GOG (Danemarca).


Cu cine joacă CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea în grupele Champions League la handbal feminin

Tragerea la sorți a grupelor Champions League la handbal feminin a avut loc joi la Viena, iar CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-a aflat adversarele. Formația finanțată de Primăria Capitalei, care a primit o invitație pentru acest sezon după ce a ratat câștigarea titlului în Liga Florilor, va evolua în Grupa B, alături de echipele Rostov-Don (Rusia), Team Esbjerg (Danemarca) și MKS Perla Lublin (Polonia).

De partea cealaltă, campioana surpriză a sezonului precedent din România, SCM Râmnicu Vâlcea, a căzut într-o grupă extrem de echilibrată. Vâlcencele, care se află la primul sezon de Champions League după reînființare, vor evolua în Grupa C alături de formațiile Buducnost Podgorica (Muntenegru), SG BBM Bietigheim (Germania) și Brest Bretagne Handball (Franța).

Cristina Neagu în meciul CSM București – Vipers Kristiansand

Deținătoarea trofeului Gyori ETO, grupă lejeră

Componența celorlalte două grupe din Champions League este următoarea: Grupa A – Metz Handball (Franța), Vipers Kristiansand (Norvegia), RK Podravka Vegeta (Croația), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), Grupa D – Gyori Audi ETO KC (Ungaria), RK Krim Mercator (Slovenia), IK Savehof (Suedia) și o echipă din calificări unde joacă Rocasa Gran Canaria (Spania), DHK Banik Most (Cehia), Kastamonu GSK (Turcia) și ZORK Jagodina (Serbia).

După sezonul dezastruos, CSM București a revoluționat lotul și a adus câteva jucătoare de mare valoare, dar și pe antrenorul suedez Tomas Ryde, care în același timp va pregăti și echipa națională. ”Tigroaicele” s-au întărit cu Crina Pintea, Denisa Dedu, Gabriela Perianu Laura Chiper, Nora Mork, Carmen Martin, Andrea Klikovac, Linea Torstensson și Itana Grbic, dar cel mai important lucru este prelungirea contractului superstarului Cristina Neagu.