News

Cum a ajuns fiica baronului Niculae Bădălău să spele și să gătească pentru o grădiniță din Bolintin. Tânăra are un domeniu de 4 milioane de euro ”pe firmă”

Fiica lui Niculae Bădălău, fost baron PSD, cercetat în prezent de DNA pentru dare de mită și trafic de influență, a ”hrănit” câteva zeci de copii de la Grădinița din Bolintin Vale.
20.10.2023 | 09:33
Cum a ajuns fiica baronului Niculae Badalau sa spele si sa gateasca pentru o gradinita din Bolintin Tanara are un domeniu de 4 milioane de euro pe firma
Sabina, fiica lui Niculae Bădălău, a câștigat contracte cu grădinița din Bolintin, timp de cinci ani. În 2021, ea și-a deschis un salon de evenimente în care a ainvestit patru milioane de euro / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Niculae Bădălău, fostul baron PSD de Giurgiu, anchetat alături de fiul său într-un dosar DNA de trafic de influență și dare de mită, este unul dintre cei mai bogați politicieni din România. Cu o vilă de 863 mp la Bolintin Vale, o casă de vacanță de 441 mp, 1,5 hectare de terenuri și sute de mii de euro în bancă, Bădălău a fost, până la finalul anului 2021, vicepreședinte al Curții de Conturi.

În 2021, fiica lui Bădălău a investit 4 milioane de euro într-o sală de evenimente cu hotel și piscină olimpică

Fiica lui Bădălău, Sabina, a preferat antreprenoriatul și și-a deschis o sală de evenimente, un lounge și un hotel, tot în județul Giurgiu. Domeniul Monato, inaugurat la începutul anului 2021, este rezultatul unei investiții de patru milioane de euro, așa cum Sabina Bădălău Marica recunoștea pentru revista Forbes.

ADVERTISEMENT

„Ne-am dorit să avem cele mai bune materiale iar placările cu marmură și piatră naturală de pe pereți și pardoseli asigură longevitatea și calitatea acestui spațiu în timp. Propunerile îndrăznețe ale arhitecților, Valentin Ionașcu și Constantin Stanciu, atenția deosebită la detalii, au reprezentat o provocare pentru echipele care au lucrat la proiect însă așteptarea și străduința lor, cred că a meritat”, spunea fiica baronului PSD. Doar candelabrul custom-made, care măsoară 20 de metri, a costat 100.000 de euro.

Domeniul include o grădină de 1,5 hectare și o piscină olimpică. Fiica lui Bădălău spunea, la vremea respectivă, că vrea să mai investească două milioane de euro în acest proiect.

ADVERTISEMENT

Domeniul Monato este înregistrat pe firma Ballroom Saga SRL, fostă Abi Aggregates Distribution SRL. Până în 2017, societatea a avut ca obiect principal de activitate ”extracția pietrei, nisipului și argilei”, avându-i ca asociați pe cei doi copii ai lui Bădălău: Sabina și Gabriel. În 2022, firma a avut o cifră de afaceri de aproape 4 milioane de lei, zece angajați și o pierdere de 60.000 de lei.

Din 2017, firma Sabinei Bădălău a început să câștige contracte cu grădinița din Bolintin

Interesant este că firma fiicei lui Niculae Bădălău nu s-a mulțumit doar cu venituri de zeci de mii de euro din nunți, ci a acceptat și contracte mai mici și mai ”sigure”. Potrivit informațiilor FANATIK, începând cu anul 2016, Ballroom Saga SRL a livrat mii de porții de hrană grădiniței din Bolintin Vale.

ADVERTISEMENT

Astfel fiica fostului baron PSD a oferit servicii zilnice de catering pentru aproximativ 50 de preșcolari: mic dejun (ceai, șuncă, unt cu gem, cașcaval, crenvurști de pui), prânz (ciorbă de pui, ciorbă de legume, ciorbă de văcuță, pilaf cu carne, piure cu carne de pui, cartof natur, etc) și gustare (fructe sau prăjituri).

Cel puțin 12 contracte au fost încredințate prin achiziție directă firmei Sabinei Bădălău și au fost reînnoite la începutul fiecărui an școlar. În septembrie 2022, contractul a fost semnat la o valoare de 4 euro/porție, în funcție de numărul preșcolarilor prezenți zilnic la unitatea de învățământ.

ADVERTISEMENT

Contractele cu Școala Gimnazială nr 1 din Bolintin Vale, în cadrul căreia se află și grădinița din localitate, apar și în declarațiile de interese ale lui Bădălău, pe vremea când era vicepreședintele Curții de Conturi. Acesta arăta că firma fiicei sale obține între 10.000 și 30.000 de lei pe an din contractul cu instituția de învățământ, în funcție de numărul de comenzi.

Soțul tinerei s-a ocupat de spitalul din Bolintin

Acestea nu au fost singurele servicii pe care SC Ballroom Saga le-a prestat pentru grădinița din Bolintin-Vale.  Potrivit platformei SEAP, aceasta a mai obținut, în 2016, un contract de prestări servicii cu respectiva unitate, pentru spălarea și curățarea articolelor de lenjerie pentru pătuțurile preșcolarilor care urmau cursurile cu program prelungit. Așternuturile urmau să fie spălate de două ori pe lună, la prețul de 2-4 euro/bucată.

Doi ani mai târziu, în 2018, SC Ballroom Saga SRL prindea un contract ”la pachet”, pentru servicii de catering și spălătorie lenjerii pentru grădiniță, în valoare totală de 52.611 lei, adică 10.848 euro.

În prezent, Rodica Bădălău Marica este unic asociat și administrator al firmei SC Ballroom Saga SRL. În 2021, ea spunea că un important sprijin în această afacere l-a reprezentat ”implicarea familiei”. De asemenea, ea mai declara că business-ul ”va dăinui în familie”, pentru că a pus multă pasiune și muncă. Ea l-a nominalizat pe soțul ei, afaceristul Răzvan Marica, patron al firmei Samby Impex, care în 2020 a câștigat un contract pentru reabilitarea spitalului ambulatoriu din Bolintin Vale.

ADVERTISEMENT