News

Cum a devenit Bill Gates „vinovatul” pentru pandemia de coronavirus. Totul a pornit cu un eveniment din 2015

06.06.2020 | 14:05
Cum a devenit Bill Gates „vinovatul” pentru pandemia de coronavirus. Totul a pornit cu un eveniment din 2015
Cum a devenit Bill Gates „vinovatul” pentru pandemia de coronavirus. Totul a pornit cu un eveniment din 2015. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bill Gates a devenit „vinovatul” pentru pandemia de coronavirus după ce în urmă cu mai mulți ani transmitea un avertisment înfricoșător.

Cum a devenit Bill Gates „vinovatul” pentru pandemia de coronavirus

În 2015, Bill Gates transmitea, pe scena unei conferințe TED din Vancouver, un avertisment înfricoșător, lucru ce a declanșat ca o serie de teorii conspiraționale să-l găsească drept „vinovatul” pentru pandemia de coronavirus, informează BBC.

ADVERTISEMENT

„Dacă ceva va duce la decesul a peste 10 milioane de oameni în următorii zeci de ani, cel mai probabil va fi un virus cu o rată mare de infectare și nu un război”, spunea miliardarul.

La vremea respectivă, declarația a fost preluată de presa străină, însă fără prea multe reacții. Acum, când videoclipul cu momentul respectiv a fost văzut de peste 64 de milioane de ori, oamenii au devenit tot mai interesați de motivul aflat în spatele acelei afirmații.

ADVERTISEMENT

Astfel, unii au început să-l acuze pe șeful Microsoft de faptul că face parte dintr-o elită mondială, în timp ce alții cred că Bill Gates face eforturi mari pentru a depopula planeta.

Tiparul explicat de un specialist în științe politice

Mai mult, unele voci spun că acesta vrea să facă vaccinarea obligatorie și chiar ar dori să implanteze populația globală cu microcipuri.

„Sunt o mulține de teorii ale conspirației ce-l vizează pe Bill Gates. Este un fel de păpușă vodoo pe care diverse comunități o folosește pentru propriile conspirații.

ADVERTISEMENT

Nu este de mirare că a ajuns să fie așa, pentru că el a fost mereu vocea sistemului public de sănătate”, spune Rory Smith, de la First Draft News.

Jurnaliștii de la BBC spun că teoriile false ce-l leagă pe miliardar de coronavirus au fost menționate de 1,2 milioane de ori, atât la televizor cât și pe social media, între februarie și aprilie.

Cele mai multe menționări au fost făcute pe grupuri publice de Facebook, de unde au fost distribuite de milioane de ori, lucru valabil inclusiv în cadrul aplicației TikTok.

ADVERTISEMENT

Joseph Uscinski, un profesor de științe politice de la Universitatea din Miami, spune că Bill Gates a fost plasat în centrul crizei cauzate de coronavirus din simplul motiv că acesta este bogat și celebru.

”Teoriile conspirației sunt acuze la adresa oamenilor puternici, cum că ar face lucruri îngrozitoare. Aceste teorii sunt asemănătoare, doar numele sunt diferite. Înainte de Bill Gates a fost George Soros, frații Koch, Rothchilds și Rockefeller”, spune Uscinski.

Drept urmare, nu ar trebui să ne mirăm că oamenii bogați și corporațiile mari sunt acuzate de astfel de conspirații, spune profesorul, care adaugă că astfel de acuze există de foarte mult timp în societate.

ADVERTISEMENT

De altfel, peste un sfert din americani și 44% dintre republicani cred că Bill Gates vrea să folosească vaccinul împotriva coronavirus pentru a implanta microcipuri în pielea oamenilor, după cum arată un sondaj realizat de Yahoo News și YouGov.

În plus, profesorul adaugă că astfel de teorii au tendința de a înflori în aceată perioadă, marcată de pandemia de coronavirus, întrucât oamenii sunt „vulnerabili din punct de vedere psihologic”.

„Această criză este fără precedent ca mărime și posibilități. Sunt multe arii de incertitudine, iar oamenii au oroare de incertitudine.

Ne agățăm de orice informație și atunci moara zvonurilor este pornită. Teoriile conspirației, mai ales cele cu Bill Gates, umplu acele goluri”, mai spune Uscinski.

Fundația lui Bill și Melinda Gates a donat până acum 300 milioane de dolari pentru cercetări în domeniul noului coronavirus, lucru ce a alimentat și mai mult conspirațiile.

Într-o declarație pentru BBC, familia spune: „Suntem îngrijorați în legătură cu teoriile conspirației răspândite în mediul online, precum și în legătură cu efectul acestora asupra sănătății publice”.

În cadrul unui interviu, Bill Gates a declarat pentru BBC că a fost surprins de faptul că a devenit elementul principal al unor astfel de teorii.

„Este îngrijorător că există atât de multă nebunie. Când vom dezvolta vaccinul vom dori ca 80% din populația planetei să și-l administreze. Dacă au auzit că există un complot și nu vom avea suficienți oameni care să ia acest vaccin, această boală va continua să ucidă.

Sunt surprins că focusul este pe mine. Noi doar dăm bani, semnăm cecuri… și da, ne gândim să protejăm copiii împotriva acestei boli, dar nu are de a face cu cipuri. Aproape că îți vine să râzi uneori”, spune Bill Gates.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri