News

Cum a mers darul la nunta anului în PNL. Un sfert de milion de euro pentru Ionuț Stroe și fiica vitregă a lui Marcel Vela

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a scos o sumă uriașă la nunta pe care a avut-o cu Andra Sabrina, fiica vitregă a lui Marcel Vela.
18.06.2023 | 07:35
Cum a mers darul la nunta anului in PNL Un sfert de milion de euro pentru Ionut Stroe si fiica vitrega a lui Marcel Vela
Ionuț Stroe și fiica vitregă a lui Marcel Vela au făcut 250.000 de euro la nunta de la Caransebeș / Colaj foto: fanatik / Sursă foto: Facebook Andra Pleșa, Ionuț Stroe
ADVERTISEMENT

Deși nu a beneficiat de atât de mulți invitați precum George Simion, colegul său deputat, Ionuț Stroe a avut de departe cea mai profitabilă nuntă a anului, în lumea politică. Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal și-a unit destinele cu Andra Sabrina Pleșa, fiica vitregă a fostului ministru al internelor, Ioan Marcel Vela.

Refrenul cântat de Ionuț Stroe la nuntă, pe care nimeni nu l-a crezut: ”N-am avere decât iubirea”

Evenimentul a avut loc în mai 2022, la un local de lux din Caransebeș, în prezența a peste 500 de invitați care au avut parte de un meniu ales: Vitello Tonnato cu muguri de pin, salată de pui barbecue, sărmăluțe servite pe biscuite de mămăligă cu bacon, somon și ceafă de porc cu smochine și ananas. Ei s-au delectat cu muzica Deliei sau a trupei Direcția 5, care, la miezul nopții, a cântat alături de mire celebrul refren: ”N-am avere decât iubirea / N-am ambiții decât fericirea”.

ADVERTISEMENT

Pentru un politician de talia lui Stroe, ambițiile sunt greu de măsurat, însă averea trebuie cuantificată și trecută în declarațiile anuale. Pe 6 iunie 2023, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal și-a făcut publică declarația de avere valabilă pentru anul trecut, în care apare și darul de nuntă pe care l-a obținut la finalul evenimentului.

Purtătorul de cuvânt al PNL și fiica vitregă a lui Marcel Vela au primit lei, euro, dolari și franci elvețieni

Potrivit documentului, soții Stroe s-au ales, la nunta cu 176.200 de euro, 286.800 de lei, 14.200 de dolari americani și 1.000 de franci elvețieni. În total, aproape 250.000 de euro, bani care apar în declarația de avere a lui Ionuț Stroe. Mult peste George Simion, care a avut 10.000 de invitați dar s-a ales cu 73.000 de euro cash, potrivit lui Claudiu Târziu. Din restul donațiilor, până la 400.000 de euro, ar fi fost achitate alimentele și băuturile, precum și spectacolul pirotehnic de la Măciuca.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe este la a doua căsătorie și are doi copii din precedenta relație. Prima soție este fosta pedelistă Bogdana Țiței, o apropiată a Robertei Anastase, iar naș de cununie le-a fost Adrian Voloșevici, primar al municipiului Ploiești.

Andra Pleșa este fiica partenerei de viață a fostului ministru Marcel Vela, Gabriela Nicoleta Pleșa. Ea are 34 de ani, iar din 2021 ocupă o poziție de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Numirea a fost făcută printr-o decizie a premierului liberal Vasile Cîțu, care conducea la acea vreme executivul.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe și Andra Pleșa au mai făcut o nuntă, în Grecia

Andra are și o soră vitregă, Adela, care este fiica naturală a lui Marcel Vela. În 2012, ea s-a căsătorit cu primarul din Armeniș, Cristian Dragomir, care la nuntă a luat numele soției sale, Vela. Nașul de cununie a fost Daniel Chițoiu (ministru al economiei, la acea vreme), iar printre invitați s-au numărat: Crin Antonescu, Ludovic Orban, Rareș Mănescu, Sorin Frunzăverde, etc.

Noua soție a lui Ionuț Stroe are și ea simpatii liberale și a ajuns chiar președinte TNL Caraș Severin. În urmă cu trei ani, ea s-a înscris în lupta pentru primăria orașului Caransebeș, însă a pierdut la mare distanță față de Felix Borcean, candidat independent.

ADVERTISEMENT

Ionuț și Andra Stroe au devenit un cuplu în decembrie 2020, iar câteva luni mai târziu, cei doi s-au logodit. Inițial, nunta urma să aibă loc în 2021, însă pandemia le-a dat planurile peste cap. Pentru a nu rata complet ocazia, Andra și Ionuț au organizat o ceremonie restrânsă, pe o plajă din Grecia, la care au luat parte doar prietenii apropiați și familia.

ADVERTISEMENT