Fotbal intern

Cum a plecat Ioan Andone de la Dinamo? Câți bani mai avea de luat de la Ionuț Negoiță

18.07.2020 | 12:27
Cum a plecat Ioan Andone de la Dinamo Cati bani mai avea de luat de la Ionut Negoita
ADVERTISEMENT

Ioan Andone, actualul președinte al clubului FC Voluntari, a povestit cum a fost îndepărtat de pe banca tehnică a lui Dinamo de către Ionuț Negoiță în febuarie 2017.

Andone este una dintre legendele lui Dinamo, iar numele său se confundă cu cel al clubului. Fostul antrenor a cucerit tot ce se putea în România atât ca jucător, cât și ca tehnician și a devenit un idol al dinamoviștilor.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș al naționalei României a mărturisit în cadrul emisiunii Sport Report, de la Telekom Sport cum a plecat de la Dinamo București pentru a veni în locul său Cosmin Contra, fostul selecționer al României.

Ioan Andone a renunțat la 150.000 de euro când a plecat de la Dinamo

Ioan Andone nu a făcut scandal la despărțirea de Dinamo și a renunțat la o sumă imensă pe care Ionuț Negoiță ar fi fost nevoit să i-o achite în cazul în care contractul nu s-ar fi reziliat pe cale amiabilă.

ADVERTISEMENT

”Aveam 150.000 de euro de luat. Și am renunțat la ei. Eu, dacă plecam, și am avut tendințe de a pleca atunci când l-a dat pe Rotariu în ultima zi de transferuri…Am renunțat la 150.000 de euro.

 Mai venea Contra? Crezi că îmi dădea Negoiță banii? Rămâneam antrenor dacă voiam. A venit la mine: <<Am pe cineva care cred că poate să facă, în momentul ăsta, mai mult ca tine>>. Eu, după ce câștig toate meciurile în Marbella, cantonament ca lumea…

ADVERTISEMENT

Păi lui Contra, de ce crezi că i-a mers echipa? Era echipa nepregătită? Uită-te la formațiile pe care le făceam eu și ce făcea el. Ce schimbări a adus el? O duceam și eu cum a dus-o Contra, pe locul 3. Îmi pare rău că nu i-am luat banii. Dar nu mi-i dădea, rămâneam antrenor”, a spus Ioan Andone, în cadrul emisiunii Sport Report, de la Telekom Sport.

Atunci, Ioan Andone a fost îndepărtat de pe banca lui Dinamo pentru a fi adus Cosmin Contra, iar dinamoviștii au terminat sezonul pe poziția a treia, cea mai bună clasare din ultimii 11 ani.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone are un CV extrem bogat. Ultima dată a antrenat-o pe Dinamo București. El a mai fost tehnician și la Aktobe, Apollon Limassol, Al-Ettifaq, FC Astana, CFR Cluj, Rapid București, CSKA Sofia, Al-Ahli, Omonia Nikosia, Sportul Studențesc, Bihor Oradea, FC Brașov, Farul Constanța , Petrolul Ploiești și U Cluj.

ADVERTISEMENT