FANATIK îți spune cum a rămas fără „casa groazei” criminalul de la Onești! Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, este cel care a ucis doi muncitori după ce îi sechestrase pe aceștia în fosta locuință. Spunem fosta pentru că acesta își pierduse apartamentul în urmă cu ceva timp, conform unei decizii a instanței.
Mai mult de atât, întreaga tragedie putea fi evitată dacă acesta era urmărit cu ceva mai multă atenție. Nu era prima oară când bărbatul amenința. A făcut-o chiar și pe o rețea de socializare. Acesta s-a filmat în timp ce și-a spus întreaga poveste și a transmis că nu va ezita să ajungă la moarte de om dacă nu i se rezolvă situația.
Victimele sale, doi bărbați, unul în vârstă de 36 de ani, necăsătorit, şi celălalt având 52 de ani, erau trimişi chiar de actualul proprietar să efectueze unele reparaţii la instalaţia electrică având în vedere că apartamentul nu fusese folosit de o perioadă destul de bună.
Conform informațiilor FANATIK, familia Moroşan a pierdut apartamentul în urmă cu mai mulți ani de zile. Casa a revenit unei întreprinderi pentru care lucra soția criminalului. Societatea Chimcomplex a deschis procesul împotriva acesteia pentru delapidare.
Fostă gestionară la această firmă, Aurelia Moroșan a fost somată în 2003 de către executorul judecătoresc Dorin Băjenaru să plăteasca o sumă uriașă de 8,3 miliarde de lei. “In conditiile in care nu veti executa de buna voie obligatia, se va proceda la scoaterea la vinzare a imobilului, proprietatea dumneavoastra, situat in Onesti“, se arăta în somație.
Interesant este că suma care putea fi scoasă de pe urma vânzării apartamentului nu putea acoperi nici pe departe paguba imputată conform Deciziei nr. 420 a SC Chimcomplex SA.
Întreaga poveste pleacă de la magaziile A05 ale Depozitului Central. Aici lucra Aurelia Morosan ca gestionară, doar că, femeia spune că a fost prădată într-un timp relativ scurt de trei ori. O comisie de inventariere a bunurilor gestionate a ajuns la o concluzie seacă.
Din magazie erau dispărute nu mai putin de 7.606 kilograme bare de titan, robineți, corpuri de ventile, bare de oțel și inox, țevi, dar și alte materiale. Culmea, titanul este considerat chiar material strategic și este folosit și în fabricarea de armament.
Drept pentru care, femeia nu a ezitat și a făcut contestație la Tribunalul Bacău. “Este lipsă de gestiune, dar de ce? Pentru că s-au spart magaziile. Să mi se aducă măcar doi martori care să spună că eu sunt vinovată că n-am sigilat corect magaziile, sau că n-am pus lacătul ca lumea. Dar să-mi demonstreze cu documente”, preciza aceasta pentru presa locală la ora furtului.
Nu erau primele probleme pe care femeia le avea la acest loc de muncă. Angajată încă din 1988 la Chimcomplex, aceasta a întâmpinat dificultăți încă din 1994 atunci când a avut loc un transfer de motorină de la serviciul Căi Ferate Uzinale. La acea dată s-a considerat că este vorba despre un furt, drept pentru care, acesteia i s-a desfăcut contractul de muncă.
După aproape doi ani de procese, femeia a câștigat și compania a fost obligată să o reprimească la lucru și să-i plătească toate salariile din urmă. A fost încadrată că primitor-distribuitor la depozitul de metalurgice, neferoase și electrice. La câțiva ani distanță povestea furtului s-a repetat.
Între timp, și fiica soților Moroșan, aflată în Germania, spune că apartamentul a fost preluat abuziv. Mai mult de atât, în urmă cu trei ani, Gheorghe Moroşan susţinea pe o rețea de socializare că, în momentul în care executorul judecătoresc a preluat locuinţa, un jandarm i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui.
Totul s-ar fi petrecut, conform informațiilor FANATIK, la data de 15 iulie 2010. Gheorghe Moroșan susține că doi angajați ai companiei însoțiți de trei jandarmi au intrat în cază abuziv pentru a face o evaluare. Bărbatul spune că la acea dată exista pe rol un proces, drept pentru care aceștia nu aveau o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă care să le permită acțiunea.
Moroșan a transmis că din locuință i s-au furat atunci mai multe bunuri, inclusiv bani, bijuterii, acte originale ale proprietății și acte de identitate.
Reprezentanții companiei susțin contrariul și confirmă că s-a ajuns la concluzia că responsabilă de lipsa din gestiune este Aurelia Moroșan, care, “și-a îndeplinit în mod defectuos obligațiile care-i reveneau privind depozitarea, manipularea, gestionarea și paza produselor”. Tocmai în baza acestor concluzii ar fi fost emisă decizia de imputare prin care s-a intrat în posesia apartamentului.
Gheorghe Moroșan a luat-o razna atunci când a auzit că în casă există oameni. Înarmat cu un cuţit, bărbatul i-a amenințat și imobilizat pe cei doi. Le-a legat mâinile cu ajutorul unor coliere din plastic și a trecut la amenințări. A cerut o sumă de bani și nu a stat prea mult la discuții cu negociatorul trimis de IPJ Bacău.
În cele din urmă, Gheorghe Moroșan și-a ieșit din minți și i-a înjunghiat de mai multe ori pe cei doi muncitori. Unul dintre aceștia a murit când Moroşan se afla încă baricadat în apartament, în timp ce al doilea a încetat din viață în drum spre spital.
Morosan avea să fie împușcat de poliţişti şi apoi transportat la spital unde a fost operat de urgență. Soţia lui, aflată tot timpul în zona conflictului, a fost reţinută de poliţişti pentru complicitate.