News

Cum a rămas o femeie fără 500 euro, după ce a răspuns unui mesaj pe Facebook. Avertismentul Poliției

O femeie din Roman a rămas fără 500 de euro după ce a răspuns unui mesaj pe Facebook, fiind păcălită de un escroc care pretindea că vinde acțiuni la Hidroelectrica.
12.10.2023 | 10:55
Cum a ramas o femeie fara 500 euro dupa ce a raspuns unui mesaj pe Facebook Avertismentul Politiei
Cum a rămas o femeie fără 500 euro. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 51 de ani a intrat în dialog pe Facebook cu un necunoscut care i-a promis acțiuni la Hidroelectrica în schimbul sumei de 499 de euro, iar acum cazul a ajuns pe masa polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț. Victima s-a prins că a căzut într-o capcană în momentul în care banca i-a transmis că totul este o fraudă.

Cum a rămas o femeie fără 500 euro, după ce a răspuns unui mesaj pe Facebook

Se pare că infractorul nu acționa singur, pentru că planul a fost extrem de bine pus la punct. În fapt, femeia a căzut într-o capcană foarte complicată, pentru că a dat click pe un banner care făcea reclamă la posibilitatea de a cumpăra acțiuni la Hidroelectrica, după care a fost sunată de escroc.

ADVERTISEMENT

“Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că la data de 10 octombrie, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu şi utiliza o platforma de socializare, ar fi accesat o reclamă de tranzacţionare a companiei Hidroelectrica, fiind ulterior contactată de către o persoană necunoscută pe telefonul mobil.

Aceasta, fiind îndrumată telefonic de persoana respectivă, ar fi accesat o pagina de internet, introducându-şi datele de pe cardul bancar, autorizând astfel o plată în valoare de 499 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu. Hidroelectrica a comentat acest caz și a atras atenția că există tentative de fraudă a investitorilor online.

ADVERTISEMENT

Practic, oamenii naivi sunt convinși că acțiunile cumpărate la Hidroelectrica le vor aduce profit imens, astfel că mulți nu mai stau pe gânduri și virează bani în conturi fantomă. “Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor.

De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei“, este menționat într-un comunicat al companiei. Totodată, Hidroelectrica le transmite internauților ce să facă pentru a se proteja de astfel de situații.

ADVERTISEMENT

“Toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii pot fi găsite pe acest site, www.hidroelectrica.ro. Nu luaţi în considerare surse neoficiale”, au atenționat reprezentanţii companiei. Mai mult, oamenii trebuie să știe că angajații companiei niciodată nu vor face reclamă care să implice tranzacționarea de acțiuni Hidroelectrica.

“Nu vă lăsaţi influenţaţi de citate sau declaraţii atribuite acestora în mod neadevărat”, transmite Hidroelectrica. “Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate; Protejaţi informaţiile personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute; Raportaţi tentativele de fraudă: Dacă vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, vă îndemnăm să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente şi poliţiei.

ADVERTISEMENT

Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, se mai arată în comunicatul Hidroelectrica.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie