News

Cum a rămas o femeie fără 500 euro, după ce a răspuns unui mesaj pe Facebook. Avertismentul Poliției

O femeie din Roman a rămas fără 500 de euro după ce a răspuns unui mesaj pe Facebook, fiind păcălită de un escroc care pretindea că vinde acțiuni la Hidroelectrica.
12.10.2023 | 10:55
Cum a ramas o femeie fara 500 euro dupa ce a raspuns unui mesaj pe Facebook Avertismentul Politiei
Cum a rămas o femeie fără 500 euro. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 51 de ani a intrat în dialog pe Facebook cu un necunoscut care i-a promis acțiuni la Hidroelectrica în schimbul sumei de 499 de euro, iar acum cazul a ajuns pe masa polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț. Victima s-a prins că a căzut într-o capcană în momentul în care banca i-a transmis că totul este o fraudă.

Cum a rămas o femeie fără 500 euro, după ce a răspuns unui mesaj pe Facebook

Se pare că infractorul nu acționa singur, pentru că planul a fost extrem de bine pus la punct. În fapt, femeia a căzut într-o capcană foarte complicată, pentru că a dat click pe un banner care făcea reclamă la posibilitatea de a cumpăra acțiuni la Hidroelectrica, după care a fost sunată de escroc.

ADVERTISEMENT

“Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că la data de 10 octombrie, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu şi utiliza o platforma de socializare, ar fi accesat o reclamă de tranzacţionare a companiei Hidroelectrica, fiind ulterior contactată de către o persoană necunoscută pe telefonul mobil.

Aceasta, fiind îndrumată telefonic de persoana respectivă, ar fi accesat o pagina de internet, introducându-şi datele de pe cardul bancar, autorizând astfel o plată în valoare de 499 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu. Hidroelectrica a comentat acest caz și a atras atenția că există tentative de fraudă a investitorilor online.

ADVERTISEMENT

Practic, oamenii naivi sunt convinși că acțiunile cumpărate la Hidroelectrica le vor aduce profit imens, astfel că mulți nu mai stau pe gânduri și virează bani în conturi fantomă. “Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor.

De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei“, este menționat într-un comunicat al companiei. Totodată, Hidroelectrica le transmite internauților ce să facă pentru a se proteja de astfel de situații.

ADVERTISEMENT

“Toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii pot fi găsite pe acest site, www.hidroelectrica.ro. Nu luaţi în considerare surse neoficiale”, au atenționat reprezentanţii companiei. Mai mult, oamenii trebuie să știe că angajații companiei niciodată nu vor face reclamă care să implice tranzacționarea de acțiuni Hidroelectrica.

“Nu vă lăsaţi influenţaţi de citate sau declaraţii atribuite acestora în mod neadevărat”, transmite Hidroelectrica. “Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate; Protejaţi informaţiile personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute; Raportaţi tentativele de fraudă: Dacă vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, vă îndemnăm să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente şi poliţiei.

ADVERTISEMENT

Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, se mai arată în comunicatul Hidroelectrica.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
Finaliștii Vocea României 2023. Cursă strânsă pentru premiul de 100.000 de euro
Finaliștii Vocea României 2023. Cursă strânsă pentru premiul de 100.000 de euro
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română