Sport

Cum a reacţionat Cosmin Contra după ce a aflat că Silvio Berlusconi a murit: “Eram foarte apreciat de el”

Cosmin Contra a reacţionat după aflarea veştii că Silvio Berlusconi a murit. Fostul fundaş de bandă a jucat la AC Milan în perioada 2001-2002.
12.06.2023 | 17:05
Cum a reactionat Cosmin Contra dupa ce a aflat ca Silvio Berlusconi a murit Eram foarte apreciat de el
Reacţia lui Cosmin Contra după ce a aflat că Silvio Berlusconi a murit
ADVERTISEMENT

Silvio Berlusconi a murit, luni dimineaţă, la 86 de ani, iar Cosmin Contra a oferit o prima reacţie. Fostul internaţional român a fost adus de omul de afaceri la AC Milan în vara lui 2001, unde a jucat timp de un sezon.

Reacţia lui Cosmin Contra după ce a aflat că Silvio Berlusconi a murit

Cosmin Contra şi-a adus aminte de un episod când Silvio Berlusconi a venit în vestiarul lui AC Milan după un derby cu Inter. În plus, acesta a dezvăluit că era apreciat de fostul premier al Italiei, care între 1986 şi 2017 a condus clubul milanez.

ADVERTISEMENT

“Eram foarte apreciat de el. L-am întâlnit de două ori. A venit la Milanello şi a intrat în vestiar după un meci cu Inter. În rest, fiind prim ministru, l-am întâlnit de puţine ori. Îi plăcea fotbalul, respecta toţi jucătorii. Sunt foarte puţin oameni în fotbal care se pot lăuda cu palmaresul lui.

Îmi pare rău că s-a dus unul dintre oamenii care au revoluţionat fotbalul. A înfiinţat echipa aia care a dominat Europa. Era respectat de toţi din Italia. Exigenţele erau maxime şi trebuia să dai randamentul cel mai bun pentru a rămâne la Milan”, a declarat Cosmin Contra pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a jucat la AC Milan între iulie 2001 şi septembrie 2002, când a bifat 44 de meciuri şi a marcat 4 goluri. Dintre reuşite, una a venit tocmai într-un derby câştigat în faţa lui Inter, scor 4-2.

Ce spunea Silvio Berlusconi despre Cosmin Contra

Aflat într-o vizită oficială în România, în primăvara lui 2002, din postura de premier al Italiei, Silvio Berlusconi a avut cuvinte de laudă la adresa lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

“Contra este un jucător foarte bun, serios și profesionist. Sper ca AC Milan să conteze și în viitor pe el”, spunea Silvio Berlusconi. Câteva luni mai târziu, Cosmin Contra s-a întors în Spania şi a semnat cu Atletico Madrid.

Silvio Berlusconi a readus-o pe AC Milan în top

Silvio Berlusconi a preluat-o pe AC Milan, pe 20 februarie 1986, iar la finalul deceniului opt echipa revenea deja în top, după ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1989, în faţa Stelei. Performanţa a fost repetată şi în anul următor, de această dată după o finală cu Benfica.

ADVERTISEMENT

În perioada 1986-2017, AC Milan a reuşit să câştige 29 de trofee, însă cele mai importante au fost cele cinci Ligi ale Campionilor. De asemenea, formaţia milaneză a mai cucerit cinci Supercupe ale Europei şi opt titluri în Serie A.

ADVERTISEMENT