News

Cum a reușit un român din Italia să supraviețuiască în timpul unei furtuni devastatoare: „L-am văzut pe fratele meu ieșind șovăielnic din infern. Era în viață!”

Un tânăr român din Italia a scăpat ca prin minune de furtuna violentă. Grinzi, cărămizi și țigle se prăbușeau în jurul lui.
29.07.2023 | 13:09
Cum a reusit un roman din Italia sa supravietuiasca in timpul unei furtuni devastatoare Lam vazut pe fratele meu iesind sovaielnic din infern Era in viata
Cum a reușit un român din Italia să supraviețuiască în timpul unei furtuni devastatoare. Colaj Fanatik/ sursa foto: Rotalianul/ Radio Vacanta
ADVERTISEMENT

Cum a reușit un român din Italia să supraviețuiască în timpul unei furtuni devastatoare. Mai multe regiuni din Italia au fost lovite, în ultima perioadă, de furia naturii. În urma fenomenelor, s-au înregistrat pabube însemnate, dar și victime.

Cum a reușit un român din Italia să supraviețuiască în timpul unei furtuni

Printre persoanele surprinse de o furtună se numără și un român, în vârstă de 27 de ani. Claudiu Popovici a scăpat ca prin minune din incident. Atunci când a început furtuna, el se afla în garaj, aflat peste drum de casa familiei, în Sedegliano, regiunea Friuli-Venezia Giulia.

ADVERTISEMENT

Inițial, tânărul român s-a adăpostit în mașină, însă a fost nevoit să fugă din interiorul ei atunci când grinzile, țiglele și cărămizile au început să cadă peste autoturism și implicit peste el.

Deși era rănit, suferind leziuni pe spate și brațe, a avut puterea de a ieși rapid din mașină. Bărbatul și-a spus povestea de supraviețuire pentru Messaggero Veneto, citat de Rotalianul.

ADVERTISEMENT

„Mi-am salvat viața ca prin minune”, a transmis tânărul român pentru sursa citată. Claudiu Popovici a reușit să se salveze ieșind pe fereastra mașinii, după ce a fost distrusă de furtuna puternică.

„Au fost cele mai lungi zece minute din viața mea”

În tot acest timp, familia românului aștepta cu sufletul la gură ca vijelia să se potolească și să îl vadă pe Claudiu în viață. Fratele tânărului a povestit cum a văzut scena la care a fost nevoit să asiste neputincios.

ADVERTISEMENT

„Au fost cele mai lungi zece minute din viața mea, dar apoi, la un moment dat, l-am văzut pe fratele meu ieșind șovăielnic din infern. Am respirat ușurați, era în viață!”, a spus Bogdan, fratele tânărului român.

Potrivit presei din Italia, Claudiu Popovici locuiește cu familia în Sedegliano din anul 2011. După prăbușirea garajului de care se ocupă românii, mai multe autovehicule au fost distruse. Daunele sunt în valoare de câteva zeci de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Sedegliano încearcă să facă tot posibilul pentru a securiza zonele critice și pentru a rezolva piederile suferite de comunitatea din zona respectivă, lovită de furtunile violente din ultimele zile.

ADVERTISEMENT
Tags: