News

Cum a reușit un român să piardă 60.000 de lei pe care îi avea ascunși în mai multe borcane din casă. Greșeala uriașă l-a costat enorm

Mulți români încă nu au renunțat la ideea că banii ar trebui ținuți la saltea sau la borcan. Cum a pierdut un român 60.000 de lei
18.10.2023 | 22:30
Cum a reusit un roman sa piarda 60000 de lei pe care ii avea ascunsi in mai multe borcane din casa Greseala uriasa la costat enorm
Cum a reușit un român să piardă 60.000 de lei pe care îi avea ascunși în mai multe borcane/ Foto Mediaflux.ro
ADVERTISEMENT

Un român a reușit să piardă 60.000 de lei, bani pe care îi avea ascunși în mai multe borcane din casă. Bărbatul a făcut o greșeală care l-a costat enorm. Incidentul, care l-a determinat pe acesta să își schimbe metoda de păstrare a economiilor, a avut loc în municipiul Dej.

Cum a reușit un român să piardă 60.000 de lei pe care îi avea ascunși în borcane

Deși ne aflăm în 2023, mulți oameni încă nu au renunțat la ideea că banii ar trebui ținuți la saltea sau la borcan, în funcție de situație. Ba mai mult, în ultimul an, românii s-au reîntors la această manieră de a-și păstra economiile, conform Băncii Naționale.

ADVERTISEMENT

Comportamentul acestora cu privire la economii este influențat de situația actuală de la nivelul întregii lumi. În contextul războaielor din ultima perioadă, mulți români aleg să își păstreze banii acasă. Și frica de un posibil faliment bancar influențează această decizie.

Însă, cei care țin bani cash se supun unor pericole mai mari. Este și cazul unui bărbat din Dej, care în urmă cu câteva luni a pierdut economiile de-o viață în urma unui incendiu. Acesta avea ascunși 60.000 de lei în mai multe borcane, care s-au făcut scrum în hambarul locuinței, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Câți bani e bine să păstrăm în casă

Specialiștii recomandă să avem bani cash în casă, însă trebuie să păstrăm doar o rezervă, nu toate economiile. Această sumă ar fi bine să reprezinte contravaloarea celui mai costisitor lucru din locuință, de care am avea nevoie în cazul în care nu ar mai funcționa, de exemplu un frigider sau o mașină de spălat.

“Banii ţinuţi cash au mai multe riscuri. Pe de-o parte este inflaţia care îşi mănâncă din valoarea banului. Apoi risc de pierdere, risc de furt, am avut situaţii în care omul a uitat unde i-a pus sau a avut un accident”, a declarat economistul Adrian Asoltanie, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Conform datelor transmise de Banca Națională a României, în total, românii țin în casă 65 de miliarde de lei, fiind atins un nou record la sfârșitul verii. Totodată, suma este cu 12 la sută mai mare față de aceeași perioadă a anului 2022.

Economiștii spun că patru din zece români obișnuiesc să păstreze banii în propria locuință. “Pur şi simplu, nu ştim ce altceva să facem cu banii şi mai bine decât să-i pierdem, mai bine îi ţinem în casă.

ADVERTISEMENT

Putem să punem mâna pe ei şi să-i vedem în dulap. Oamenii sunt neliniştiţi, nu ştiu ce urmează să se întâmple. Război, criză”, a adăugat Adrian Asoltanie, economist, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: