Fotbal intern

Mirel Rădoi. Este unul dintre noi. Plus Coman, barbarul?) Cum s-a trăit România – Anglia de lângă eroi. Reportaj FANATIK din Italia

22.06.2019 | 01:59
Mirel Radoi Este unul dintre noi Plus Coman barbarul Cum sa trait Romania  Anglia de langa eroi Reportaj FANATIK din Italia

România a învins Anglia cu 4-2 pe „Dino Manuzzi” din Cesena și este foarte aproape de calificarea în semifinalele Europeanului de tineret. Formația lui Mirel Rădoi a dat dovadă o forță psihică incredibilă, obținând o victorie mare, deși a fost egalată de două ori în ultimul sfert de oră. FANATIK a trăit din tribune a doua pagină de istorie scrisă în Italia de naționala lui Mirel Rădoi. Da, Mirel Rădoi. Este unul dintre noi. La fel și, permiteți analogia, Coman barbarul!

Trăiri cu selecționerul Mirel Rădoi la România – Anglia 4-2 de la EURO 2019

Când Abraham a egalat la 2 după 100 de secunde de când Ianis Hagi marcase în minutul 85, am văzut tricolori prăbușiți pe teren. Uitați-vă pe imaginile TVR. Pușcaș se lasă pe genunchi și-și ia capul în mâini, Băluță e cu privirea în pământ, Manea e disperat, Ionuț Radu mai are puțin și mușcă din minge.

Mirel Rădoi e singurul care dă din mâini la marginea terenului. Le face semn că meciul nu e gata. Că trebuie să o ia de la capăt. E minutul 87. Băieții îl văd și se ridică. Piatra agățată de gât e parcă prea grea. Și totuși…Totuși… Ce a urmat știți. Florinel Coman, Coman barbarul, arma secretă aruncată de Mirel în repriza a doua, îi trimite pe englezi acasă cu „doppietta” casei. Doppietta della casa?)

Florinel Coman sărbătorește golul
Florinel Coman a decis România – Anglia 4-2. A scos penalty-ul de 1-0 și a marcat pentru 3-2 și 4-2. Sursa: frf.ro

Mirel Rădoi vroia să sărbătorească alături de fani, ofițerul de presă trăgea de el să meargă la conferință

Apoi nebunia de pe gazon. Toți românii din teren cântă alături de românii din tribune. Mirel Rădoi este și el împreună cu jucătorii. Dar nu printre protagoniști. Cătălin Popescu, ofițerul de presă, trage de el să-l ducă la conferință, Mirel mai vrea să simtă adrenalina galbenă care se revarsă din tribune. Mirel e acolo. Dar parcă nu vroia să strice bucuria copiilor deveniți bărbați. Stă puțin mai în spate, îi lasă pe Radu, pe Pușcaș, pe Coman, pe Ianis să ia caimacul. Deși el e dirijorul. O spun și o scriu apăsat, clar, literă cu literă. Di-ri-jo-rul.

De acest lucru m-am convins definitiv în zilele petrecute în Italia. Iar la conferința de presă dinaintea meciului cu Anglia, am avut ultima dovadă. „Credeți că dacă batem Anglia, putem juca la egal cu Franța în ultimul meci?”, a fost întrebat. Răspunsul a venit tăios, chiar dacă a avut un zâmbet în colțul gurii. „Echipa aceasta e făcută să bată tot! Nu 7 puncte, 9 puncte ne trebuie în grupa asta!” Acesta a fost mesajul fără echivoc al lui Mirel Rădoi. Acum e la un pas de semifinale.

EURO 2019 | Victorie istorică pentru România! Tricolorii înving Anglia cu 4-2 şi sunt aproape de o calificare…

Gepostet von TVRSport am Freitag, 21. Juni 2019

Delicatețe față de Coman „barbarul”, dar niciun cuvânt despre planul secret

Înăuntru însă Rădoi este un vulcan. A trăit la cote maxime meciul, iar la final am descoperit un bărbat care are ce spune. E o plăcere să-l asculți. Nu se ascunde de trăiri, de sentimente, și le pune pe masă ca o carte deschisă. De fapt, cartea de istorie despre care vorbește și pe care o scrie alături de generația lui Ianis Hagi în aceste zile.

Mirel a avut delicatețea de a-i transmite lui Florinel Coman că a greșit față de el că nu l-a titularizat. „Florinel Coman mi-a dat o palmă!”, a spus selecționerul.

Alex Cicâldău, Coman și Andrei Ivan
Înlocuirea lui Andrei Ivan cu Florinel Coman a făcut parte din planurile lui Mirel Rădoi. Iar Cicâldău integralist nu mai miră pe nimeni. Sursa foto: frf.ro

Da, Coman a fost omul care a decis disputa cu Anglia, dar să nu uităm intervențiile monstruoase ale lui Radu. Căpitanul. Coman barbarul a scos penalty-ul, Coman barbarul a marcat pentru 3-2 sau 4-2. Dar totul conform unui plan prestabilit. Despre care Rădoi, modest și în banca lui, nu a mai vorbit. Exact așa a fost pregătit meciul cu Anglia tot timpul. Cu Ivan titular și Coman intrând în locul lui pentru a termina treaba. Rădoi nu a spus-o, dar o scriem noi.

Antrenorul momentului în fotbalul românesc e umil cu jucătorii, dar face legea în vestiar!

Pentru că Mirel Rădoi este mult prea umil în relațiile cu jucătorii săi. Umil, dar fără a avea vreo problemă în a se impune. Ce spune el e literă de lege pentru jucători. Amintiți-vă cum nu a avut vreun orgoliu de a-l lăsa pe căpitanul Ionuț Radu să țină acel celebru discurs mobilizator în vestiarul „lui”. Altul poate nu ar fi făcut-o.

MIrel Rădoi și Ionuț Radu
O îmbrățișare între căpitan și antrenor. Ca de la lider la lider. Mirel Rădoi și Ionuț Radu, un dublu de succes. Sursa foto: frf.ro

Amintiți-vă cum l-a lăudat pe Ianis la conferința dinaintea turneului, spunând „dânsul (n.r. Ianis) e de vină pentru sistemul în care jucăm”. Adăugați acum și cenușa pe care și-a turnat-o în cap cu „netitularizarea” lui Coman. Acesta este cel mai la modă antrenor din fotbalul românesc. Șase meciuri oficiale, șase victorii! Știați? Mirel Rădoi. Este unul dintre noi.

12 este cota BETANO pentru ca Romania sa castige EURO U21