News

Cum arată casa care costă doar 1 euro. De ce nu vrea nimeni, de fapt, să o cumpere

Cum arată casa care costă doar 1 euro. Locuința se află în Italia, într-o zonă foarte cunoscută. Nimeni nu vrea însă să o cumpere. Care e explicația.
20.08.2023 | 13:00
Cum arata casa care costa doar 1 euro De ce nu vrea nimeni de fapt sa o cumpere
Imagini cu casa care costă doar 1 euro. De ce nu vrea nimeni să o cumpere. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu doar în România se vând case la prețuri foarte mici, vorbim de zonele izolate, ci și în Italia. Aici a apărut casa care costă doar 1 euro. De ce nu vor oamenii să o cumpere.

Imagini cu casa care costă doar 1 euro. De ce nu vrea nimeni să o cumpere

Această casă de 1 euro este de vânzare în Mussomeli, Sicilia. Dacă ești un om de treabă, gospodar, aceasta ar putea fi casa ideală pentru tine”, se arată într-un anunț postat de o agenția imobiliară.

ADVERTISEMENT

La o primă vedere, oferta pare una de neratat. Practic, ai crede că poți deveni pentru nimic proprietarul unei case într-o astfel de zonă a Italiei. În realitate, lucrurile sunt mult mai complicate.

O astfel de casă și multe altele, într-adevăr, se vând pentru un preț de achiziție de 1 euro. Chiar dacă prețul de vânzare este acesta, realitatea este una dramatic diferită.

ADVERTISEMENT

Mai exact, oricine cumpără o casă în Mussomeli trebuie să o renoveze într-un anumit termen stabilit de vânzător. În caz contrar, va pierde depozitul de 5.000 de euro. În cazul casei din acest anunț, termenul este de 3 ani.

Anunțul postat pe internet conține și descrierea acestei case. Locuința este racordată la apă curent electric. Gresia de la etaj este în stare bună. Parcarea este aproape și oferă acces ușor la casă.

ADVERTISEMENT

Ca puncte negative, pereții au nevoie de tencuială. Nu există o zonă clară pentru bucătărie. E nevoie să fie instalat un duș la interior. Mai multe informații și imagini în clipul de mai jos.

@theamateursabroad

This €1 home is for sale in Mussomeli, Sicily. If you are a handy man this could be the home for you. You can contact the agent at info@immobiliaresiciliana.it. Her name is Nathalie and in the subject line write ‘1 euro – Lorrah’ and they will know which one. Get updates on our YouTube page. Link is in the bio. #housetour #hometour #case1euro #1euro #sicily #mussomeli #before

♬ original sound – AmateursAbroad

Internauții nu sunt convinși să cumpere casa de 1 euro: ”Poți investi doar dacă ai 100.000 de euro de irosit”

Anunțul postat de agenția imobiliară pe Tik Tok și YouTube a atras sute de comentarii. Majoritatea oamenilor sunt sceptici înainte de o astfel de investiție. ”Nu știu ce le place oamenilor la acele case. Majoritatea se prăbușesc și nu pare să merite să investești decât dacă ai 100.000 de euro de irosit”, spune un bărbat.

ADVERTISEMENT

În cazul acestei case de 1 euro, cumpărătorul are obligația ca, în 3 ani, să îi repare exteriorul, ușile, ferestrele și zidurile. În ceea ce privește interiorul, nu are un termen precizat.

Se pare că această casă din zona Mussomeli, Sicilia, nu este un caz singular. Momentan, în aceeași zonă, sunt scoase la vânzare încă 8 asemenea imobile. Toate la prețul de 1 euro și cu anumite obligații post-achiziție.

ADVERTISEMENT