News

Cum arată cel mai oribil meniu de nuntă. Un român a postat imaginile ireale cu mâncarea primită

Imagini ireale cu cel mai oribil meniu de nuntă. Un român a postat, revoltat până la cer: „Ce jeg ordinar de restaurant”
15.07.2023 | 15:01
Cum arata cel mai oribil meniu de nunta Un roman a postat imaginile ireale cu mancarea primita
Un român și-a strigat indignarea după ce meniu de nuntă a găsit în farfurie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un meniu de nuntă vă poate ușura considerabil buzunarul, prețurile restaurantelor fiind din ce în ce mai mari. După închiderea din perioada pandemiei, petrecerile de nuntă au revenit. Dar și cu aceste ocazii, restaurantele românești pot rezerva printre cele mai neplăcute surprise.

„Băi, frate, mai mare rușinea”

Un meniu de nuntă, de fapt un așa zis meniu, l-a revoltat pe bună dreptate pe fotograful Mihai Roman, invitat la un restaurant cu ocazia evenimentului festiv. În loc de mâncare gătită ca lumea și prezentată pe măsura standardelor pe care trebuie să le îndeplinească un restaurant, omul a avut parte de o surpriză total neplăcută.

ADVERTISEMENT

Protagonistul a postat pe pagina sa Faccebook ceea ce i s-a pus în farfurie: o porție de sarmale, de fapt o alcătuială în bătaie de joc. Sarmalele erau arse și nu păreau astfel bune de mâncat. „Ia uitați-vă și voi, hal de sarmale. Băi, frate, mai mare rușinea, cum să puneți la oameni sarmale în halul ăsta de arse. Nu v-ar fi rușine”, a comentat Mihai Roman.

„Ce jeg ordinar de restaurant”

„Și trei bucățele de ardei puse în farfurie, de fapt aruncate în farfurie. Uitați-vă și voi ce hal de sarmale, ce jeg ordinar de restaurant. Bătaie de joc, deci efectiv bătaie de joc”, a continuat el. „Să iei aproape o sută de euro pe un meniu ca ăsta, jur că eu îi dădeam în judecată”, a mai adăugat Roman.

ADVERTISEMENT

În București, prețul unui meniu de nuntă variază desigur în funcție de preferințele mirilor, de felurile de mâncare, de varietatea lor, de băuturile oferite, de calittea restaurantului etc. Prețurile încept undeva la 100 de euro dar pot urca vertiginos în cazul localurilor de fițe, așa că fiecare nuntă este organizată în funcție de buget.

Nunți din ce în ce mai scumpe

Prețurile alimentelor și energiei au crescut vertiginos, așa că organizarea unei nunți presupune cheltuieli din ce în ce mai mari.Prețurile alimentelor și energiei au crescut vertiginos, așa că organizarea unei nunți presupune cheltuieli din ce în ce mai mari.

ADVERTISEMENT

Fotograf, cameraman, muzică, formație, rochie de mireasă, costum de ginere, decorațiuni, invitați, totul costă acum mai mult. Se estimează că o nuntă la care participă o sută de invitați poate depăși lejer suma de 20.000 de euro.

La fel, darurile invitaților variază și ele în funcție de relația, apropiată sau nu, cu mirii. Astfel, sumele pot fi cuprinse între 1.500 de lei și ajung la 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Nunțile au devenit un lux

Una peste alta, nunțile, ca orice alt eveniment din viața românilor, devin pe zi ce trece un lux pe care din ce în ce mai puțini și-l pot permite. Mulți tineri preferă să-și facă nunta mult mai simplu, totul reducându-se la un eveniment discret la care participă doar prietenii apropiați.

Problema, și în acest caz întâlnită, este că oamenii plătesc pentru servicii care se cuvine să fie de calitate iar în realitate pățesc ce a pățit Mihai Roman. Controalele ANPC au evidențiat în foarte multe cazuri restaurante cu alimente inconforme și servicii derizorii.

Capitala nu face excepții, nereguli grosolane fiind găsite de inspectori chiar și în restaurantele de lux, inclusiv la cele din centrul Bucureștiului, care se vor o carte de vizită pentru locuitorii capitalei și pentru turiștii străini. Mai ales în sezonul estival apar aceste nereguli.

În timpul pandemiei Covid-19, sectorul restaurantelor a fost profund afectat (ca și alte sectoare), ulterior relaxarea restricțiilor fiind o veritabilă gură de oxigen pentru acest sector. Numai că clienții, care au revenit în număr mare, se plâng de prețuri din ce în ce mai mari și de servicii nu totdeauna la nivelul acestor prețuri

ADVERTISEMENT
Tags: