Life

Orașele din România pe care turiștii străini le adoră. Cei care ajung aici revin cu drag și a doua oară

Ce orașe din România i-au înnebunit pe turiștii străini? Sute de mii de oameni adoră aceste locuri din țara noastră și vin aici măcar odată.
11.07.2023 | 11:36
Orasele din Romania pe care turistii straini le adora Cei care ajung aici revin cu drag si a doua oara
Orașe din România pe care turiștii străini le adoră. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există numeroase orașe din România pe care turiștii le adoră. Mulți nu caută păduri ori alte frumuseți naturale, ci pur și simplu vor să fie impresionați de urbanitatea din țara noastră. Iar la acest capitol, România oferă cu adevărat surprize.

Orașe din România pe care turiștii străini le adoră

În România, anual, sute de mii de turiști străini aleg să viziteze mai multe orașe. Conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, anul trecut, numărul turiștilor străini ajunși în țara noastră s-a dublat față de 2021.

ADVERTISEMENT

Mai exact, 1, 57 de milioane de turiști străini au ajuns în România în 2022. Și se spre că cele mai importante orașe din România le atrag atenția. Asta o spune chiar un agent de turism care confirmă faptul că mulți care ajung la noi în țară aleg experiența din Delta Dunării.

De asemenea și zonele montane reprezintă un punct de interes. Printre altele, castelul de la Bran, dar și legendele cu Dracula atrag străinii în numeroase orașe din România. Iar cei mai mulți optează pentru sejururi de tip city break în care vor să vadă cât mai multe lucruri.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce alte orașe din România sunt adorate de turiștii străini? Bucureștiul este în prim plan. Mai toată lumea vrea să vadă capitala țării noastre. Iar un avantaj îl reprezintă și arhitectura de aici, extrem de variată.

Orașul Iași, un nou punct de interes pentru străini

Centrul Vechi este un punct de interes, iar dincolo de clădiri, mulți aleg să se și distreze aici. În topul celor mai apreciate orașe din România mai avem și Iașiul. Numeroase persoane au ales să ajungă aici în ultimii ani de zile.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, orașele precum Brașov și Sibiu atrag și ele un număr record de turiști străini. Avantajul este că aici poți face orice atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară. De la drumeții, până la ski și nu numai.

”În topul căutărilor se află, în continuare, Bucureştiul şi acest lucru este de înţeles, deoarece vorbim despre capitala ţării. Este normal ca turiştii să îşi dorească să vadă acest oraş. (…) 

ADVERTISEMENT

Găsim clădiri istorice, culturale, dar putem să experimentăm şi viaţa de noapte în capitala României, mai ales în Centrul Vechi, care este vestit pentru petreceri. În topul căutărilor se află şi Iaşiul, care a cunoscut o creştere importantă în ultimii ani.

Acest oraş atrage foarte mult prin clădirile istorice, prin faptul că este un oraş cultural, dar şi prin minunatele grădini publice pe care le are. În top se mai află şi oraşe precum Braşovul sau Sibiul, care sunt foarte apreciate de turişti”, a spus agentul de turism, Bogdan Diaconu, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT