Cum arată echipa lui Bogdan Vintilă cu o săptămână înainte de CFR Cluj – FCSB. Plusuri și minusuri după cantonamentul din Spania. ANALIZĂ FANATIK

corespondenta din SPANIA
Cristi Coste   
în FCSB
24/01/2020, 20:00
Cum arată echipa lui Bogdan Vintilă cu o săptămână înainte de CFR Cluj – FCSB. Plusuri și minusuri după cantonamentul din Spania. ANALIZĂ FANATIK corespondenta din SPANIA
Cum arată echipa lui Bogdan Vintilă cu o săptămână înainte de CFR Cluj – FCSB

FCSB a încheiat joi stagiul de 11 zile de pregătire la Puerto Banus, elevii lui Bogdan Vintilă disputând patru partide de verificare, bilanțul fiind de două victorii, un egal și un eșec. După primele patru zile de antrenamente, FCSB a jucat din două în două zile.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,60 este cota pentru „sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici mai multe cote!


A pornit cu o evoluție ștearsă, 0-1 cu Basel, apoi echipa a crescut de la meci la meci. FANATIK a urmărit pas cu pas cum s-au descurcat roș-albaștrii și vă detaliază plusurile și minusurile echipei cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, cu derby-ul din Gruia, CFR Cluj – FCSB, de pe 2 februarie.

Cum arată echipa lui Bogdan Vintilă cu o săptămână înainte de CFR Cluj – FCSB

Antrenorul celor de la FCSB are o problemă majoră în acest moment și alta care ar putea fi rezolvată până la derby-ul de la Cluj. Așa cum a dezvăluit FANATIK, Ovidiu Popescu s-a accidentat la meciul cu Karlsruhe și va lipsi 3-4 săptămâni, informație confirmată de Bogdan Vintilă la finalul cantonamentului.

O strângere de inimă există și în privința căpitanului Florin Tănase, care este în dubiu pentru derby, el acuzând în continuare dureri la tendon și urmând să facă un RMN. „Tase” a jucat doar 45 de minute în Spania, prima repriză a meciului cu Basel.

Din 16 ianuarie până la final a făcut doar antrenamente, a fost rezervă neutilizată cu nemții de la Karlsruhe și nu a mai apărut pe foaie la partidele cu Lokomotiv Moscova și Jeonbuk. Echipa arată bine în acest moment, chiar dacă se resimt absențele celor doi titulari clari, Ovidiu Popescu și Florin Tănase.

Minusuri în defensivă, unde problemele sunt la partea stângă, la conexiunea Planic – Panțâru

Discutând pe compartimente, apărarea nu este încă foarte sigură. Bălgrădean nu a avut mari probleme și va fi titular indiscutabil, Gigi Becali trecând peste oferta „la mișto” venită de la Omonia Nicosia.

Linia de patru din fața lui „Pufi” nu are concurență în momentul acesta, chiar dacă aici există minusuri. Crețu e de neclintit, în ciuda unei creșteri de formă a lui Cristi Manea, Iulian Cristea nu poate fi scos din echipă, la fel ca Planic, dar sârbul produce câte o greșeală mare pe meci. Cea mai mare problemă acum pare fundașul stânga, Panțîru, dar Vintilă nu are ce face deși l-ar schimba. Panțîru are două „atuuri”: îi place lui Gigi Becali, plus că Momcilovici și Soiledis nu sunt la nivelul de competiție. „Momci” a mai mișcat ceva în Spania, grecul abia s-a apucat de antrenamente.

Bogdan Planic şi Florin Tănase, în cantonamentul din Spania
Bogdan Planic şi Florin Tănase, în cantonamentul din Spania

La mijloc, înlocuitorul lui Popescu va fi Nedelcu, dar nu are „vâna” acestuia. Darius Olaru, pariul lui Meme, va fi titular!

Bogdan Vintilă a folosit mai multe sisteme în cantonamentul de la Puerto Banus. Cel mai mult a jucat 4-3-1-2, așa cum a și terminat sezonul de toamnă, dar a mers și pe 3-4-3, și pe 4-1-4-1, și pe 4-2-3-1.

Absența pentru meciul de la Cluj a lui Ovidiu Popescu îl „aruncă”, probabil, în primul 11 pe Dragoș Nedelcu. Aici FCSB are de pierdut, pentru că „Nede” nu are răutatea lui Popescu, este fricos în destule situații și nu bagă piciorul. E mai „domnișoară” decât „Lampard”-ul lui Becali, ca să fim mai plastici.

Cum va juca FCSB la Cluj dacă Tănase nu va fi recuperat: Bălgrădean – Crețu, Cristea, Planic, Panțîru – Olaru, Nedelcu, Oaidă – Moruțan – Man, Coman

În 4-3-3, lângă Nedelcu vor fi Darius Olaru și Răzvan Oaidă. Primul este pariul lui Meme Stoica, dar mai mult decât preferința managerului contează prestațiile fostului medieșean, care, în mod normal, va începe titular CFR Cluj – FCSB!

Cele 4 partide amicale disputate de FCSB în Spania

  • FCSB – FC Basel 0-1
  • FCSB – Karlsruher 1-0
  • FCSB – Lokomotiv Moscova 3-3
  • FCSB – Jeonbyuk 3-1

Atacul e pregătit să facă ravagii: tripleta Coman, Moruțan, Man în mare formă!

Exceptând meciul de debut cu Basel, pierdut și din cauza unei forme slabe, dar și al unui joc mai mult decât agresiv al elvețienilor, tolerat de arbitru, FCSB a arătat bine spre foarte bine în ofensivă.

Se merge pe două vârfuri, Man și Coman, cu „regista” în spatele lor. A fost Florin Tănase la început, apoi a fost încercat Olaru, ajungându-se la varianta ideală din acest moment: Olimpiu Moruțan! „Oli” este în creștere evidentă, și fizic, și ca implicare, și ca realizări. Florinel Coman este one-man-show, Man trage tare să-l ajungă din urmă, Dennis părând totuși afectat uneori în joc de absența realizărilor pe tabelă.

Cum va juca FCSB la Cluj dacă Tănase va fi recuperat: Bălgrădean – Crețu, Cristea, Planic, Panțîru – Olaru, Nedelcu, Moruțan – Tănase – Man, Coman

Sistemul fără „număr 9”, dorit de Becali, dar provocat și de absența lui Gnohere care a ratat „decolarea”, va fi cel cu care Vintilă forțează Everestul. Probabil că în play-off, când „Bizonul” va reveni la formă de competiție, Vintilă va apela și la el, pentru a „sparge” apărările pe două linii. Până atunci, cu mici excepții, cam aceștia sunt titularii din acest moment, valul doi mai având de muncit pentru a prinde luminile de show.

Harlem Gnohere a ratat prima parte din cantonamentul FCSB-ului din Spania
Harlem Gnohere a ratat prima parte din cantonamentul FCSB-ului din Spania

Și va mai fi făcută o discuție în momentul în care ajunge și Andrei Miron, transferat de la Botoșani. Vintilă are pregătită varianta cu trei stoperi (Cristea, Planic, Miron), care acum se traduce prin Cristea – Nedelcu – Planic. Dar până la sosirea moldoveanului, mai e ceva timp.

  • 5 puncte este diferența acum între CFR Cluj și FCSB (44 la 39), bucureștenii având și o restanță (la Voluntari), la 4 zile după meciul din Gruia
  • 2 transferuri a făcut Gigi Becali în această iarnă: Darius Olaru, cumpărat încă din vară, și Andrei Miron, care va veni cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat
Închide ×